GAP'ın dünü ve bugünü fotoğraflarla anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

GAPın dünü ve bugünü fotoğraflarla anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 15:24

GAP'ın dünü ve bugünü fotoğraflarla anlatıldı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - TÜRKİYE'nin en iddialı projesi olarak bilinen ve 1989 yılında başlatılıp 2002 yılında revize edilerek kalkınma projesine dönüştürülen GAP'ın, dünü ve bugünü fotoğraflarla anlatılarak kitaplaştırıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Dünden Bugüne Fotoğraflarla GAP' kitabında Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Kilis, Mardin, Siirt ve Şırnak'ı kapsayan 9 ilin proje ile yaşanan değişimleri anlatan fotoğraflara yer verildi.

400 sayfadan yer alan kitapta, GAP'ın 28 yıllık süreçteki değişime tanıklık eden 20 fotoğraf sanatçısının karelerine yer veriliyor. Kitapta; GAP'ın başkenti olarak kabul edilen Şanlıurfa'nın tanınmış sanatçılarından Mahmut Ormancıoğlu, Didem Açar, Abdullah Akın, Barış Can Ayata, Behçet Çiftçi, Cem Karahanoğlu, Fatih Taşöz, Fatma Koca, Feriha Baş, Feyyaz Emir, Halil Bereket, Hasan Açan, Merve Kırmızı, Merve Yılan, Murat Ayneli, Orhan Kartal, Recep Tunç, Süreyya Açanal, Şahin Avcı ve Tuba Urlu'nun kareleri yer alıyor.

Türkçe ve İngilizce sunum yapılan kitapta ayrıca arttırılmış gerçeklik uygulaması ile okuyucular cep telefonlarına yükleyecekleri programla fotoğraflar hakkında daha geniş bilgiye de sahip olabiliyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!