Eyyübiye'de 10 bin kişiye spor imkanı

Güncelleme Tarihi:

Eyyübiyede 10 bin kişiye spor imkanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 12:41

Eyyübiye'de 10 bin kişiye spor imkanı

Haberin Devamı

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA'da Eyyübiye Belediyesi tarafından çocuk ve gençleri uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için 30 ayrı merkezde hayata geçirdiği 'AK Evler' projesi kapsamında yaklaşık 10 bin kişi spor eğitimi alıyor. Evlere gelen kursiyerler önce namaz kılıyor, daha sonrada farklı spor dallarındaki eğitimlere katılıyor.
Eyyübiye’de gençlerin ve çocukların uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan korunmak için hayata geçirilen 'AK Evler' projesi kapsamında 30 mahallede kurulan spor salonları büyük ilgi görüyor. Eyyübiye Belediyesi tarafından, 'Her mahalleye spor salonu' sloganıyla hayata geçirilen projeyle gençler hem sportif faaliyetlere katılıyor, hem de milli ve manevi değerler kazanıyor. Bünyesinde birçok lisanslı sporcu da barından 'AK Ev Spor Salonları'nda eğitim gören gençler ulusal ve uluslararası arenada da Şanlıurfa’yı başarıyla temsil ediyor. Milli değerlere bağlı antrenörler tarafından eğitilen gençler, kendi aralarında da çeşitli sportif etkinlikler düzenliyor. Her gün 70 uzman eğitmen tarafından 40 farklı branşta eğitim alan 10 bin çocuk, Kuran-ı Kerim okuyup namaz kıldıktan sonra başta karate olmak üzere farklı spor dallarında eğitimlere katılıyor.
AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam’la birlikte AK Evler Spor Salonlarındaki gençlerle bir araya geldi. Öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yıldız ve beraberindeki heyet önce spor salonunda kursiyer öğrencilerle birlikte namaz kıldı sonra ise öğrencilerin gösterilerini izledi. Bahattin Yıldız, evlerde verilen eğitimlerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bugün AK Evler Spor Salonlarını gezerken duygulanmamak elde değil. Çünkü Eyyübiye Belediyemiz nasıl ki cumhurbaşkanımız, liderimiz her zaman ifade ediyor altyapılar yapabiliriz, üst yapılar yapabiliriz gönüllere dokunmadığımız sürece bu işi başarmış saymıyoruz kendimizi. Bugün de burada bunun tezahürünü görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eyyübiye Belediyemizin genç kardeşlerimize, evlatlarımıza sağlamış olduğu bu imkanlardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Milli manevi değerlerimizi alan gençlerimiz hem ilimize hem ülkemize birer faydalı fert olarak yetişeceklerdir. Bu bağlamda sayın hocamıza da emeklerinden dolayı, katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ziyaretimize eşlik eden Eyyübiye İlçe Başkanımıza, İl Yönetim Kurulu Üyelerimize, çok kıymetli Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımıza, medya mensuplarımıza ve Belediye Başkan Yardımcılarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!