Emekli doktordan eğitime 1 milyon lira bağış

Güncelleme Tarihi:

Emekli doktordan eğitime 1 milyon lira bağış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 12:56

Emekli doktordan eğitime 1 milyon lira bağış

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA'da eğitim gönüllüsü emekli doktor Saadet Özdemir, eğitime katkı sunmak amacıyla 2 yılda 1 milyon lira bağışta bulundu.
Geçen yıl eğitime 500 bin lira bağışta bulunan Saadet Özdemir, bu yıl da eğitime katkı sunmak adına 500 bin lira bağışta bulundu. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen bağış protokolüne; Vali Abdullah Erin ve  İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan imza attı. Eğitim gönüllüsü emekli doktor Saadet Özdemir’i makamında kabul eden Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın eğitimdeki fiziki altyapısını 2019 yılına kadar sorunsuz hale getirmeyi amaçladıklarını ve bunun için maddi durumu iyi olan tüm Şanlıurfalıların elini taşın altına koyması çağrısına destek veren ilk isim olan doktor Saadet Özdemir’e teşekkür etti. Bu örnek davranışından dolayı emekli doktor Saadet Özdemir’in adı, Karaköprü İlçesi Batıkent Mahallesi'nde yapılan bir okula verildi. İstanbul’da yaşayan Saadet Özdemir, eğitime katkı sağlamanın tarif edilemez bir duygu olduğunu belirterek, hayatı boyunca eğitime imkanı nispetinde katkıda bulunmaya çalıştığını belirterek, “İmkanı olan herkesin kendi memleketinde eğitime katkı sunmasını bekliyorum” diye konuştu.
Doktorluğun yanı sıra iktisat eğitimi alan ve yazarlıkla uğraşan Özdemir, iki yıl önce de Şanlıurfa’da eğitime 500 bin lira bağışta bulunup babası Hacı Abdurrahman Özdemir’in adının verildiği okul yaptırmıştı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!