Avukat Koç: Şanlıurfa'da kadına şiddet olaylarının çoğu adliyeye yansımıyor

Güncelleme Tarihi:

Avukat Koç: Şanlıurfada kadına şiddet olaylarının çoğu adliyeye yansımıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2024 12:06

Avukat Koç: Şanlıurfa'da kadına şiddet olaylarının çoğu adliyeye yansımıyor

Haberin Devamı

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA (DHA) – ŞANLIURFA Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Temsilcisi Avukat Sena Nur Koç, kentte şiddette uğrayan kadın vakalarının yüzde 20-25’inin adli mercilere yansıdığını geri kalan kısmının ise ‘aile içerisinde halledelim, kimse duymasın’ şeklindeki müdahalelerle üzerinin kapatıldığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gazetecilere açıklama yapan Sena Nur Koç, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yetersiz olduğunu, Şanlıurfa'da kadına yönelik şiddet vakalarının sadece yüzde 20-25’inin adli mercilere yansıdığını söyledi. Kadına yönelik şiddetin ülkenin her yerinde yaşandığını ancak Şanlıurfa’daki boyutun daha derin olduğunu öne süren Koç, “Son yıllarda kadına yönelik şiddette artış var. Bu artışın en fazla yüzde 20-25’i adli mercilere yansıyor. Geri kalan şiddet vakalarının yüzde 80'inin üstü ‘aile içerisinde halledelim, kimse duymasın’ şeklindeki müdahalelerle örtülüyor” dedi.

Haberin Devamı

Kentteki kadınların yaşadığı temel sorunun şiddete karşı başvurabilecekleri mekanizmaların sınırlı olması olduğunu belirten Koç, kentte sadece bir sığınma evinin bulunduğunu ifade etti. Mevcut sığınma evinin de kadınların güvenliği ve yaşamı için uygun olmadığını söyleyen Koç, “Kadınlar burada sadece birkaç ay kaldıktan sonra olumsuz şartlar sebebiyle eşine ya da şiddet uygulayan kişiye geri dönüyor. Çünkü buralar yaşanabilecek şartlara sahip değil. Buralarda kadınlara istihdam sağlanmıyor. Maalesef kadın, şiddeti sığınma evlerine tercih ediyor. Bunun önüne geçilmesi için yeterli istihdam ve yaşam koşulları sağlanmalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!