Yunus Emre Camisi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunus Emre Camisi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 14:28

- Samsun'un Çarşamba ilçesinde 27 Aralık Cumartesi günü açılacak olan ve 2 milyon liralık harcamayla yapıldığı belirtilen Yunus Emre Camisi'nde, 1300 kişi aynı anda ibadet edebilecek

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Çarşamba’da 2009 yılında Yunus Emre Caddesi Sarıcalı Mezarlığı yanında inşa edilmeye başlanan Yunus Emre Camisi, 27 Aralık Cumartesi günü açılacak.

Yaklaşık 1100 metrekare alan üzerine kurulan ve kapalı alanı 450 metrekare olan Yunus Emre Camisi'nde 1300 kişinin aynı anda ibadet edebileceği bildirildi. Caminin yapımı için 2 milyon lira harcandı.

Yunus Emre Camisi Derneği Başkanı Turan Çinici, caminin özellikleriyle ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

"Caminin içindeki ahşaplar maun ağacından. Bu ağaçlar Afrika’dan getirildikten sonra Yalova’da işlenmiştir. Caminin hat işçiliği, Topkapı Sarayı hattatı tarafından yapılmıştır. Camimizin halıları, Eyüp Sultan Camisi'nin halılarıyla aynı. Kubbesindeki ayet Mimar Sinan Camisi'nden alınma. Mihrabındaki ayet ise Bursa Ulu Cami’den alınma. Camimiz alttan ısıtmalı ve cemaatimizi rahatsız etmeyecek şekilde."

Haberin Devamı

27 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de açılışı gerçekleştirilecek caminin açılış programına Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, Çarşamba Müftüsü Sıtkı Kaya, Kocatepe Camisi İmam Hatibi İsmail Coşar, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in katılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!