Yabancı sporcular, Samsun'u unutmayacak

Güncelleme Tarihi:

Yabancı sporcular, Samsunu unutmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 15:15

Yabancı sporcular, Samsun'u unutmayacak

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da ayrılmaya başlayan Deaflympics 2017 sporcuları duygusal anlar yaşadı. Samsun’a hayran kalan sporcular ileriki yıllarda yeniden gelmek istediklerini söyledi. 

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na katılan sporculardan, idarecilere, antrenörlerden gönüllülere kadar herkes Samsun’daki organizasyondan mutlu ayrılıyor. 97 ülkeden 3 binin üzerinde katılımcıyı buluşturan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, hem Türk spor tarihinin hem de Deaflympics tarihinin en geniş katılımclı organizasyonu oldu. Samsun, hem şehir olarak, hem de koordinasyon olarak böylesi büyük bir organizasyonda misafirlerini mutlu etmeyi başardı. Samsun’da ilk Deaflympics tecrübesini yaşayan sporcular kadar, daha önce birçok büyük organizasyonda görev alan idareciler de Deaflympics 2017’den mutlu ayrıldı.  23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları süresince  OMÜ yerleşkesinde bulunan Olimpiyat Köyü’nde kalan sporcular da Samsun’a güzel ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.  
 Veda eden sporcular gelecek yıllarda yeniden Samsun’a gelmek istediklerini belirterek, “Samsun’da çok güzel günler geçirdik. Samsun gerek şehir olarak ve gerekse insanları ile çok sıcak bir kent. Burada güzel günler güzel anılar yhaşadık. İleriki yıllarda da yeniden bu kente gelmek yaşadığımız anıları tazelemek en büyük arzumuz ve hayalimizdir. Bizleri en iyi şekilde ağuırlayan Samsun’a en büyük şükranlarımızı sunarak binlerce kez teşekkür ediyoruz” dedi. 

SAMSUN’UN SPORA İLGİSİ ÇOK GÜZEL

Venezuella Milli Takım Sporcusu Emanuel Roo - Jose Maita - Wilsom Villamarim, “Samsun’da koordinasyon çok iyiydi. İletişim, plan ve programlama, kısacası her şey üst düzeydeydi. Seyircilerin müsabakalara ilgisi çok güzeldi. Tıklık tıklım dolu tribünler vardı. Özellikle de duyan seyircilerin müsabakalara bu kadar ilgi göstermesi bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı.
OLİMPİYAT KÖYÜ ÇOK KONFORLUYDU
Kenya Milli Takım sporcusu Rael Wamira - Mercy Mıdeva - Ruth Awvor - Juster Kwamesa ise, “Samsun’da harika günler geçirerek muhteşem bir organizasyonun parçası olduk. Bu bizleri çok mutlu etti. Burada harika bir atmosfer vardı. Samsun hem tesisleri ile hem de insanların spora olan ilgisi ile tam bir spor kenti. Kaldığımız olimpiyat köyü de çok güzeldi. Kredi Yurtlar Kurumu’nun  tesisi olduğunu öğrendiğimiz bu yer müsabakalar için  konforuyla çok iyi dinlenmemizi ve dinç bir şekilde müsabakalara çıkmamızı sağladı. Biz sporcu olduğumuz için de beslenmemiz çok önemli.  Üstelik olimpiyat oyunlarında sarf ettiğimiz efor karşısında gücümüzü toplamak için iyi beslenmek daha da önemli. Burada üç öğün,  30 çeşit yemek açık büfe halinde bizlere sunuldu. Ayrıca her branşa özel kalori ayarlamaları işimizi daha da kolaylaştırdı" dedi.
ABD Erkek Voleybol Milli Takımı forması giyen Daniel Moreno ve Ryan Poindexter da Samsun’u güzel hatırlayacaklarını söyledi. Moreno, Türkiye’nin kültürünü, yemeğini, güneşini ve dondurmasını asla unutmayacağını söylerken, Poindexter da Samsunluların sıcakkanlı ve misafirperver tutumlarından etkilendiğini belirtti.
Sporcular ile tek tek vedalaşarak yıolcu eden Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Müsabakalar boyunca 4 bin 400 sporcunun tüm konaklama ve yeme-içme ihtiyacını  Olimpiyat Köyü’nde karşıladık. Sporcular ve teknik ekibin en iyi şekilde ağırlanması için her detay düşünülerek sporcular için hazırlanan özel odalar, dinlenme alanları, spor alanları ve hobi alanları hazırladık. Deaflympics 2017 boyunca Olimpiyat Köyü’nde kalacak sporcular için güvenlik tedbirleri de en üst düzeyde sağlandı. Blok girişlerinde konumlandırılmış x-ray cihazları, yüz tanıma özellikli turnikeler ve çok sayıda güvenlik personeli ile Olimpiyat Köyü misafirlerimizin güven içinde olmasını sağladı" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!