Tarihi Bedesten'in esnafı zor durumda

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Bedestenin esnafı zor durumda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 16:28

Tarihi Bedesten'in esnafı zor durumda

Haberin Devamı

Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN’da, tarihi Samsun Kalesi surları içerisine inşa edilen tarihi Bedesten’de onlarca yıldır çalışan esnaf, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle dükkanlarını kapatıyor.

İlkadım İlçesi Kale Mahallesi’nde bulunan tarihi Bedesten’de esnaf ekonomik zorluklarla boğuşuyor. Güney kolunda 19, kuzey kolunda ise 21 dükkan bulunan eskiden kentin ticaretin merkezi olan tarihi çarşıda şimdiler de tamirciler ve 2’nci elciler esnaflık yapıyor. Esnafların çoğu son günlerde yaşadıkları ekonomik sıkıntılar gerekçesiyle işletmelerini kapatmak durumda kaldıklarından ve büyük ölçekli alış veriş merkezleriyle rekabet edememekten yakınıyor. 

'REKABET EDECEK GÜCÜMÜZ YOK'
Çarşıda yaklaşık 30 yıllık saatçi esnafı Ali Candan, "Çarşımız günümüz teknoloji ve alışveriş kültürüne yenik düşmüştür. Bu inkar edilemez. Bu büyük mağazalar ve AVM’lerle rekabet edebilecek güçte bir çarşımız yok maalesef. O nedenle çarşıda iş tamamen bitme noktasına geldi. Artık vatandaşlar bile uğramıyor ne yazık ki. Bizim gençlik dönemlerimizde giyim ve alışveriş denildiğinde vatandaşlar bu çarşıya gelirdi. Ancak bugün nüfusun da artmasına rağmen, bu çarşıya rağbet kalmadı. Şimdilerde herkes artık lükse yöneldi. Bu nedenle biz de piyasadaki bu döngüye ayak uyduramadığımız için gerilerde kaldık. Burada bulunan bir çok esnaf arkadaşımız da dayanamayarak dükkanlarını kapattı ve esnaflığı bıraktı. Bedesten’de bulunan onlarca dükkana kiralık yazıları yazıldı. Bizim de durumumuz ortada. Bakalım ne olacak" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!