Samsun’da mülteciler için ‘Düş Bahçesi’ projesi

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da mülteciler için ‘Düş Bahçesi’ projesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 12:39

Samsun’da mülteciler için ‘Düş Bahçesi’ projesi

Haberin Devamı

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA) – SAMSUN İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mültecilere sosyal uyum etkinlikleri kapsamında ‘Düş Bahçesi’ projesinin startını verdi

Mülteci çocuklar ve onların ebeveynleri ile yerel toplum üyesi öğrenci çocuklar ve aileleri arasında akran ve aile destek ağı oluşturarak sosyal uyumun desteklenmesini ve barışçıl bir yaşam ortamının oluşturulmasını sağlamak amacıyla Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Düş Bahçesi’ Projesi açılış ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisi tarafından finanse edilen ‘Düş Bahçesi’ Projesi ile 802 mülteci, 802 öğrenci ve her iki grup mensubu anne ebeveynleri olmak üzere toplamda 3 bin 208 faydalanıcıya ulaşılması hedefleniyor.

Projenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Hiç bir insan çok önemli bir zorunluluk olmadığı sürece doğduğu ve büyüdüğü vatanından ayrılmak ve göç etmek istemez.  21’inci yüzyılı yaşadığımız bu bilgi ve bilişim çağında hemen yanı başımızda bulunan Suriye’den ülkemize gerçekleşen göç dalgasına adeta Türkiye dışında tüm dünya seyirci kaldı. Bu bizim sorumluluklarımızı bir kat daha artırıyor. Biz de ‘Düş Bahçesi’ adını verdiğimiz bu proje ile ülkemizde misafir ettiğimiz insanların hem kendilerine, hem de çocuklarına eğitim noktasında üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Amacımız kendi öğrencimize sunduğumuz hizmetin aynısını bu öğrencilerimize de sunmaktır” dedi.

Proje kapsamında 3 bin 208 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Esen, “Proje kapsamında Suriye, Irak, Afgan ve İran uyruklular dahil olmak üzere her bir mülteci öğrenci ve ebeveyni, ev sahibi toplumdan bir öğrenci ve ebeveyni ile eşleştirilecek. Bu ‘kardeş akran ve aile destek ve eşleşme ağı’ ile mültecilere Türkçe dil becerilerini geliştirmelerine yönelik kurslar, her iki topluma yönelik bilinçlendirme toplantıları organize edilecek. Aynı zamanda ortak sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenerek karşılıklı farkındalıkların artırılması ve iki topluluk arasında sosyal anlamda uyumun daha pozitif bir noktaya getirilmesi sağlanacak. Tüm seçim, eşleştirme, akran faaliyetleri, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve her okuldan seçilen sorumlu öğretmenler tarafından yürütülecek. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisi tarafından finanse edilen ‘Düş Bahçesi’ Projesi ile 802 mülteci, 802 öğrenci ve her iki grup mensubu anne ebeveynleri olmak üzere toplamda 3 bin 208 faydalanıcıya ulaşılması hedefleniyor” diye konuştu.

Düzenlenen Tanıtım Toplantısına Samsun Valisi Osman Kaymak, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi Temsilcisi Jean Marie Garelli, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, il ve ilçe eğitim yöneticileri, öğretmenler, okullarda eğitim gören mülteci çocuklar ve aileleri, yerel öğrenciler ve aileleri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!