Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ikinci yarıyıl hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ikinci yarıyıl hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2018 16:34

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ikinci yarıyıl hazırlığı

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017-2018 eğitim öğretim döneminin birinci yarıyılıın sona ermesinin ardından eğitimin bütün paydaşları biraraya gelerek ikinci yarıyıla hazırlık yapıldığı belirtildi.
Samsun'da akademik başarı, değerler eğitimi, kitap okuma çalışmaları, rehberlik hizmetleri, projeler ve sportif,kültür-sanat alanları başta olmak üzere eğitim hizmetlerinin niteliğini artırarak öğrencilerin akademik ve sosyal başarı seviyelerini yükseltmek amacıyla uygulanan Samsun Maarif Hareketi kapsamında yapılan çalışmalara yarı yıl tatilinde de devam edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, okul ve kurum müdürleri, okul aile birliği başkanları, il öğrenci meclisi ve muhtarların katılımıyla sömestr tatilinin ilk haftasında istişare toplantıları düzenlendi. Toplantılarda Maarif Hareketi felsefesi ve beklentileri, birinci dönem yapılan çalışmalar ve mevcut durum, il genelinde uygulanan projeler, ikinci dönem yapılması planlanan çalışmalar ve hedefler konuları hafta boyunca gerçekleştirilen istişare toplantılarında görüşüldü.
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, istişare toplantılarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Genelde bu tarz hazırlık toplantıları sadece okul ve kurum müdürleri ile yapılır. Ama biz topyekun bir eğitim hareketi ile eğitimin niteliğinin artırarak gerçek başarıyı elde edeceğimizi biliyoruz. Bu nedenle sadece okul ve kurum müdürlerimiz ile değil, eğitimin en büyük paydaşlarından biri olan velilerimizle yani okul aile birliklerimizle de bir araya geldik. Çünkü eğitim ve öğretimin okul aile birliklerinden ayrı bir şekilde asla düşünülemeyeceğini biliyoruz. Yine eğitim-öğretimin iyileştirilmesi noktasındaki yapılan çalışmalarla ilgili olarak muhtarlarımızın mahalleleri ile ilgili tüm sorunlara vakıf olduklarını biliyoruz. Bu düşünceyle yola çıkarak okullarda da sağlıklı ve kaliteli bir eğitimin verilebilmesi için büyük destek aldığımız mahalle muhtarlarımızla da bir araya geldik. Onların düşüncelerini kendilerinden dinledik.  Çocuklarımız en değerli varlıklarımız. Öğrencilerimizin de beklentilerini taleplerini ve önerilerini onlarla yüz yüze görüşerek aldık" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!