Özel eğitim sayesinde konuşmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Özel eğitim sayesinde konuşmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 11:32

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir çocuk, verilen özel eğitim sayesinde konuşmaya 5 yaşında başladı.
Engin-Nebiha Erdoğan çiftinin çocukları Yaşar Erdoğan, 2 yaşında babasının vefat etmesinin ardından içine kapandı. 3 yaşına gelmesine rağmen hiç konuşmadığını gören annesi, küçük Yaşar'ı çeşitli hastanelere götürdü. Doktorların zihinsel bir sorunu bulunmadığını, ilerleyen zamanda konuşabileceğini bildirmesi üzerine anne Erdoğan, ilçedeki özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezine başvurdu.

Merkezde "konuşma ve alternatif beceriler" eğitimine alınan küçük Yaşar'a, bir süre sonra da "bilişsel hazırlık becerileri eğitimi" verilmeye başlandı. Özel eğitim alan öğretmenleri tarafından günde 8 saat bu eğitimlere devam edildi.

Anne Erdoğan, çocuğunun özel eğitime başlamadan önce kendisini ifade edemediği için saldırganlaştığını, bu durumun psikolojisini de olumsuz etkilediğini ifade ederek, eğitime başladıktan bir süre sonra davranışlarının düzeldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Aldığı eğitim sayesinde çocuğunun 2 yılda konuşmayı öğrendiğini bildiren Erdoğan, yaptırdıkları tetkiklerde küçük Yaşar'ın konuşmayı öğrendiğini ve yaşıtlarıyla aynı seviyede olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Özel alan öğretmeni Edanur Ay ise Yaşar eğitime başladığında tek bir kelime dahi konuşamadığını, özel eğitime başladıklarında saldırgan tavırlar sergilediğini ancak aile ile işbirliği yaparak verilen eğitimlerden sonuç aldıklarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!