Lösemili Çocuklar Yararına Brunch Kahvaltısı

Güncelleme Tarihi:

Lösemili Çocuklar Yararına Brunch Kahvaltısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 16:27

LÖSAM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR YARARINA BRUNCH KAHVALTISI DÜZENLEDİ.

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM), lösemili çocuklar yararına brunch kahvaltısı düzenledi.
Anemon Hotel’de düzenlenen brunch kahvaltısına YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak’ın eşi Canan Albayrak, LÖSAM Yönetim Kurulu üyeleri ile gönüllüler ve çok sayıda davetli katıldı.
DANIŞMAZ: “BİLETLERİMİZİN HEPSİNİ SATTIK”
Kahvaltı sonrası konuşan LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Sema Danışmaz, brunch kahvaltılarını geleneksel olarak aralık ayında düzenlediklerini belirtti. Danışmaz, “Bu yılki sponsorumuz YEDAŞ oldu. Bu yıl biletlerimizin tamamını sattık. 250 biletimizin tamamını sattık. Samsun’da farkındalığımız arttı. Brunch kahvaltımızdan sonra çekilişlerimiz olacak. Kahvaltıdan elde edilen gelir bankadaki hesabımıza yatacak. Oradan da lösemili çok yoksul ailelere maaş kartı vereceğiz ve o aileler de verdiğimiz maaş kartları ile ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Gönül istiyor ki, hepsine maaş verelim ama veremiyoruz. Çünkü bütçemiz sınırlı. Ama hedefimiz bütün lösemili çocukların ailelerine maaş vermek. Biz, basın mensuplarının sayesinde büyüdük. Bizim bütün etkinliklerimizi haber yaptılar. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum” dedi.
Danışmaz’ın konuşmasının ardından LÖSAM yararıma yapılacak olan çekiliş için 15 TL’ye mum satışı yapıldı. Mum satışında YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, kendisi özel olarak 44 ve 55 numaralı mumları istedi. İstek üzerine başka birilerine satılan mumlar geri alınarak Türkoğlu’na satıldı.
Mum satışının ardından yapılan çekilişte Türkoğlu’nun 44 numaralı mumuna kase takımı çıktı ve Türkoğlu da kendisine çıkan kase takımını derneğe bağışladı.
TÜRKOĞLU: “BEN YÜZDE 99 SAMSUNCUYUM”
Özellikle neden 44 ve 55 numaralı mumları istediğini açıklayan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Ben Malatyalıyım. 44 ile 55’i topluyorsunuz 99 yapıyor. Ben yüzde 99 Samsuncuyum. Yani Samsunlu olmanın Samsun’a katkısı yüzde 1’dir. Bu şehirde yaşıyorsanız, bu şehrin gerçeği ile birlikte iseniz sorumluluğunuzu bu anlamda yerine getirmeniz gerekiyor. Bizim LÖSAM ile başka bir bağımız var. Bizim ilk toplumsal sosyal sorumluluk projemiz 2011 yılında göreve başladığım günlerdeki ‘hayırlı olsun’ tebrik çiçeklerini satarak o zaman gelirini LÖSAM’a bağışlamıştık. O zaman biz kurumsal sosyal sorumluluk projemizi LÖSAM ile başlatmıştık. Biz LÖSAM’ın bu kahvaltısına sponsor değiliz. Sponsorluk bir çıkar ilişkisine dayanır. Biz sponsorluğa karşıyız, bizim yaptığımız kurumsal sosyal sorumluluktur. Dolayısıyla bu sorumlulukta tüm paydaşların yön birliği vardır” diye konuştu.
LÖSAM ile daha önemli işler yapacağını ifade eden Türkoğlu, “LÖSAM’ın aldığı veya alacağı bir binasının olduğunu bana söylediler. Bizim de o binanın da elektriğini bizim üstlenmemizi talep etmişler. Biz de bunu az buluyoruz ve çok daha başka şeyler yapacağız. Atakum Belediyesi’nden de suyunu istemişler. Ben Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile bizzat görüşeceğim. Su ve elektrik ile bu iş olmaz. Bizim çok daha güzel ve önemli şeyler yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, LÖSAM’a emeği geçenlere teşekkür belgeleri verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!