Gıda Fuarı'nı 27 bin 532 kişi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Gıda Fuarını 27 bin 532 kişi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 13:00

Gıda Fuarı'nı 27 bin 532 kişi ziyaret etti

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da “Tüyap Samsun Gıda Fuarı" 27 bin 532 kişi tarafından ziyaret edildi.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası ve Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Karadeniz PERDER (Türkiye Perakendeciler Federasyonu), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği ( KATİD), Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği (KATBİR) ve KOSGEB’ in önemli destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan “Samsun Gıda 2016’’ Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 24-27 Kasım 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’ nde gerçekleşti.



Gürcistan, İran, Irak, Suriye, Azerbaycan, Cezayir, Tacikistan’dan organize edilen ve iş adamlarından oluşan 115 kişilik yurt dışı heyetleri fuar alanını ziyaret ederek katılımcı firmalarla detaylı görüşmeler ve iş birlikleri yaparak geleceğe yönelik yatırımlara imza attı. Yerli firmalara yurtdışı bayilikleri teklif eden yurt dışı alım heyeti, gıda mamulleri ve gıda teknolojileri üreten firmalar ile ikili görüşmeler yaptıklarını belirterek fuardan memnuniyetle ayrıldıklarını dile getirdi. Fuar boyunca ziyaretleri devam eden heyetler, yaptıkları iş birlikleri ve yatırımlarla, fuarımızın dünyaya açılan kapısı olması noktasında, yerli firmalar ve gıda sektörü arasında fırsat yaratacak adımlar attı.



Yurt dışı heyetlerinden, İran heyeti fuara katılan dondurma üreticisi, kahve üreticisi, börek üreticisi ve içecek firmaları ile bayilik anlaşması için ikili görüşmeler yaptı ve firmaları kendi ülkelerine davet etti. Gürcistan, Azerbaycan heyetimiz ise endüstriyel ekipman üreticisi firma ve organik ürün üreticisi firma ile bayilik üzerine ikili görüşmeler yaptılar. Ayrıca Irak, Suriye, Cezayir alım heyeti de et üreticisi, gurme-peynir üreticisi firma ve fındık üreticisi 4 ayrı firma ile bayilik anlaşması için önemli adımlar attı.



TÜYAP tarafından ilk kez organize edilmiş olan Samsun Gıda Fuarı, gıda sektörü, toplu tüketim sektörü ve ev dışı tüketim sektörünü buluşturan bir platform olma başarısına ulaştı. Stant açan firmaların tamamına yakını, 2017 yılında düzenlenecek Gıda Fuarı’ na da katılacaklarını ve memnuniyetlerini belirtti.



Samsun Ticaret Borsası’nın önemli katkılarıyla, Karadeniz PERDER’in (Türkiye Perakendeciler Federasyonu – Karadeniz ) önderliğinde Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun’dan fuarımıza gelen süpermarket ve market zincirlerinin sahibi 200 kişilik heyet, fuarda yer alan katılımcı firmalarımız ile bire bir görüşmeler gerçekleştirdi. Firmalar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan yöneticiler, fuardan memnun kaldıklarını ve her türlü ürünle ilgili önemli bağlantılar yaptıklarını ifade etti.



Fuarın açılış gününden itibaren, Karadeniz, İç Anadolu, Marmara ve Doğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere tüm illerden fuarımızı ev dışı tüketim grupları, ulusal marketler, süpermarket zincirlerinin yöneticileri ve satın alma yöneticileri, gıda ve içecek perakendecileri, tüm HORECA tesisleri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, kafe, restoran işletmecileri, fastfood zincirleri yöneticileri, bakkaliye grubu, yerel marketler, yemek fabrikaları, catering firmaları, gıda mühendisleri ve toplu tüketim yapan her türlü kuruluşun yöneticileri ziyaret etti.



Samsun Büyükşehir Belediyesi’ nin değerli katkıları ile Samsun, İzmir, Ankara, Kayseri, Gaziantep, Ordu, Amasya, Konya, Trabzon, Rize, Çorum, Eskişehir, Alanya, Kuşadası, Bursa, Kapadokya, Tokat ve ülkemizin diğer bölgelerinden fuarımıza gelen bölge aşçı birliklerinin başkanları ile 50 aşçıbaşı, her gün başka bir Karadeniz ilinin özel lezzetini, Gastronomi Turizmi Özel Sunum Alanı’nda ziyaretçiler ile buluşturdular. Yine otel, restoran ve önemli turizm işletmelerinin aşçıları ve şeflerinden oluşan birlik üyeleri, yönetim kurulu başkan ve başkan yardımcıları, fuarda stant açan firmalar ile bire bir görüşerek, yeni ürün ve teknolojiler hakkında bilgi alarak, satın alma öncesi ön görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!