Etüt Merkezi'ne 'palyaçolu, sırık adamlı' açılış

Güncelleme Tarihi:

Etüt Merkezine palyaçolu, sırık adamlı açılış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 14:47

Etüt Merkezi'ne 'palyaçolu, sırık adamlı' açılış

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN’da da hızla çoğalan Etüt Merkezlerine yenilerinin eklendiğini belirten AK Parti milletvekili Hasar Basri Kurt, “Yalnız eğitim değil, bu merkezlerin çoğalması işsizlik rakamlarının azalmasına da katkı sağlamaktadır” dedi.



Samsun'un İlkadım İlçesi'nde İlk Adım Etüt Merkezi açıldı. Öğrencileri, velilerin de yer aldığı açılış törenine Samsun Ak Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt'ta katıldı. Açılışta palyaço, çocukları eğlendirdi. ABS Sanat Tiyatrosu'ndan Atilla Yücebaş'ın, bacağına bağladığı 4 metrelik sırıkla yaptığı şov da büyük beğeni topladı. 'Sırık adam' olarak adlandırılan ve bacaklarına bağladığı sırıkla 4 metrelik uzunluğa ulaşan Atilla Yücebaş, herkesin ilgi odağı oldu.

İlk Adım Etüt Merkezi’nin açılışında konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Hasar Basri Kurt, "Yalnız eğitim değil, bu merkezlerin çoğalması işsizlik rakamlarının azalmasına da katkı sağlamaktadır" dedi.

İlk Adım Etüt Merkezi Müdürü Yusuf Albayrak, “Dershaneler eğitime sadece kazanç kapısı olarak bakıyordu. Bizler ise öğrenciye bir aile ortamında beslenmesinden, eğitimine kadar her hizmeti veriyoruz. Kapatılan dershaneler eğitime sadece kazanç kapısı olarak baktı. Aile ve öğrencilerin umutlarını ekonomik kazanca dönüştürdüler. Bunu gören Bakanlığımız bu duruma müdahele etti ve dersaneleri kapattı. Yeni düzenleme ile etüt eğitim merkezleri eğitim hayatındaki yerini aldı. Bugün bu merkezler eğitim hayatındaki ihtiyaçları tüm yönleri ile dershanelerden çok daha fonksiyonel olarak karşılamaktadır. Bir bütün olarak öğrenciyi ele alıp mantığı, öğrencinin eğitim ve sosyal hayatı için tüm ihtiyaçlarını dershanelerden çok daha ucuz bir fiyatla karşılamaktadır” dedi.

Aile bazında ise bunun binlerce kişinin ekmek kapısı anlamına geldiğini ifade eden Yusuf Albayrak, ”Kısaca etüt eğitim merkezleri veliler için önemli bir yardımcı, öğrenciler için başarıya giden yolda yol arkadaşı, çalışanlar için ise bir ekmek kapısıdır” diye konuştu.

Samsun’da 2013 yılından bugüne yaklaşık 50 etüt eğitim merkezi açıldı. Her yıl bu sayı artarken, istihdam açısından da önemli bir katkı sağlamaya başladı. Halen 5 bin civarında öğrenci bu hizmetten yararlanırken, Samsun’da 500 civarında kişinin de istihdam alanı oldu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!