Dünya Kanser Günü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kanser Günü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2015 15:47

- Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce "Erken Teşhis Hayat Kurtarır" konulu panel gerçekleştirildi

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Dünya Kanser Günü" etkinlikleri kapsamında "Erken Teşhis Hayat Kurtarır" paneli düzenlendi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki panele, Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dursun Mehel ile kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Panelin açılışında konuşan Vali Şahin, kanserin erken teşhisinin önemli olduğunu söyledi.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Erdinç Özoğlu ise kanserin dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğunu belirterek, "Kanser toplumlarda önemli bir sosyo ekonomik yüke, bireylerde maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de artmasına yol açmaktadır. Doğru korunma stratejileriyle kanserin üçte biri önlenebilir" dedi.

Haberin Devamı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Yücel de özellikle obezitenin kanser riskini arttırdığını ifade etti.

Şişmanlık ilişkili 8 kanser türü bulunduğunu dile getiren Yücel, "Şişmanlamak için özellikle yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerekir. Bir kanser hastasını çeşitli otlarla tedavi etmek mümkün değildir ancak kanserden korunmak için yeşillik yenilebilir. Kanserden korunmak adına kırmızı et sürekli değil, az tüketilmelidir. Et proteini beyaz etten de alınabilir. Yapılan araştırmalarda kırmızı etin çok tüketildiği bölgelerde kanserin arttığı, az tüketilen bölgelerde ise azaldığı görülmüştür" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!