Çarşı-pazarda Şeker Tadı

Güncelleme Tarihi:

Çarşı-pazarda Şeker Tadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 14:47

ŞEKERLERİN FİYATI 5 LİRADAN 15 LİRAYA KADAR, ÇİKOLATALARIN FİYATI İSE 7 LİRADAN 50 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR.

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber çarşı ve pazarlarda şeker ve tatlı tezgahlarında hareketlilik yaşanıyor.
Ramazan ayının bitmesine kısa bir süre kala vatandaşlar bayramda misafirlerine ikram etmek için şeker ve tatlı alma telaşına düşmeye başladı. Bayrama sayılı günler kala evlerindeki eksikleri tamamlamak isteyen vatandaşlar şekercilere ve tatlıcılara yoğun ilgi gösterdi. Esnaflar tatlı ve şeker fiyatlarında zam yapmadıklarını belirterek, geçen seneyle aynı fiyatları uyguladıklarını söylediler.
EN UCUZ TATLI 10 LİRA EN PAHALI TATLI 42 LİRA
Bayramda vatandaşların bütçesine göre tatlı aldığını belirten tatlıcı Remzi Ordulu, “Geçen seneden bu zamana kadar tatlı fiyatlarında pek bir şey değişmedi. Fıstıklı baklavanın kilosu yine 42 liradan satılıyor. Cevizli baklava 32 liradan satılıyor. Fındıklı baklava 27, kaymaklı baklava ise 17 liradan satışa sunuluyor. Diğer fıstıklı tatlı çeşitlerinden şöbiyet, padişah, saray sarması, bohça ve bülbül yuvasının kilosu da 37 liradan satılıyor. Kadayıf tatlısının kilosu 20 liradan, şekerpare ve tulumbanın kilosu ise 10 liradan alıcıya ulaşıyor. Bayram da tatlı fiyatları en düşük 10 lira en yüksek 42 lira arasında değişiyor. Bayramda misafirlere ikram etmek için alışveriş yapan vatandaşlar genelde ucuz tatlıları tercih ediyor. Kaliteli tatlı ikram etmek isteyen vatandaşlar ise daha çok fıstıklı tatlılara yöneliyor. Bizim bayramlarda en çok sattığımız ürün ise cevizli ve fıstıklı baklava grubudur” dedi.
VATANDAŞLAR ORTA KALİTE ŞEKER VE ÇİKOLATALARA İLGİ GÖSTERİYOR
Vatandaşların kaliteli şeker ve çikolataları daha çok tercih ettiğini belirten şekerci Yaşar Mutlu, “Bayram telaşı başlamış durumunda. Satışlar şuan itibaren çok güzel gidiyor. Şeker ve çikolata fiyatları 5 liradan başlıyor kalitesine göre 35 liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlar en çok pahalı kaliteli şeker ve çikolatalara ilgi gösteriyor. Vatandaşlar ucuz şekerleri ve çikolataları neredeyse almıyor. Türk insanlarında kaliteye yönelme durumu var. Kaliteli şekerlerin ortalama fiyatları 13 ile 15 lira arasında değişiyor” diye konuştu.
Bayram telaşının başladığını belirten şekerci Şenol Şemsi, “Şu anda tamamen bayram moduna girmiş vaziyetteyiz. Ramazan artık bitiyor. Bu vesileyle hurmaların yerini şekerler ve çikolatalar aldı. Çikolata ve şekerlerin fiyatı kalitesine göre değişiyor. Fiyatlarda geçen seneye oranla bir değişim olmadı. Yine kaliteli ortalama bir şekerin kilosu 13 liradan alıcı buluyor. En ucuz şekerler 5 liralık cam şekerler. Onun peşini ucuz çikolatalar takip ediyor. Ucuz çikolataların fiyatı da 7 liradan satılıyor. En pahalı çikolata bizim dükkanda 50 lira. Ama vatandaşlar hem çikolatalarda hem de şekerlerde genelde orta kalite ürünleri tercih ediyor. En çok sattığımız ürünlerde orta fiyattaki ürünler. Lokum satışları bu sene diğer senelere oranla daha iyi gidiyor. 5 liradan başlayan kokum fiyatları 22 liraya kadar alıcı buluyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!