Canik'te camiler tek tek yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Canikte camiler tek tek yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 16:21

Canik'te camiler tek tek yenileniyor

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - CANİK ilçesindeki camileri tek tek yenileyerek elden geçiren Canik Belediyesi tarafından Yeniköy Mahallesi Camii'nde yapılan yenileme çalışmaları da düzenlenen törenle açıldı. Başkan Osman Genç, camilerin şehre nefes aldıran, manevi havasını ayakta tutan mekanlar olduğunu söyledi.

Canik Belediyesi tarafından ilçe genelinde camileri eski kimliğine kavuşturma amacıyla yürütülen yenileme çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar 72 camiye 50 milyon liralık yatırım yapan belediye, Yeniköy Mahallesi Camii'ni de baştan aşağı yeniledi. Yeniköy Camii'nde 650 bin lira maliyetle yapılan parke döşeme, bordür döşeme, taş duvar ve çevre düzenleme çalışmaları düzenlenen törenle açıldı.

CAMİLER, ŞEHRE NEFES ALDIRIYOR

Törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, camilerin şehir için önemine dikkat çekti. Genç, "Camiler, yükselen binalar arasında şehre nefes aldıran ve şehrin manevi havasını ayakta tutan mekanlardır. Camilerin süsü cemaattir. Bilhassa camilerimizin genç cemaate ihtiyacı var. Biz de bu anlayışla milli ve manevi değerleriyle büyüyen bir gençlik için özellikle eğitime yatırım yapıyoruz. Bunun yanında ibadethanelerimizi eski kimliğine kavuşturmak, birer eğitim yuvasına dönüştürmek için camilerimizi de yeniliyoruz" dedi.

MEDENİYET KÜLTÜRÜ

Camileri sadece ibadet yapılan yerler olarak görmediklerini belirten Başkan Genç, "Bir şehrin geleceği için eğitim yuvaları kadar ibadethanelerin de önemi büyüktür. Bize göre okullarımız kadar camilerimiz de birer eğitim yuvasıdır. Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Camilerde yaptığımız düzenlemelerle medeniyet kültürünü yeniden inşa etmeyi amaçlıyoruz. Bu manada mahallelerimize toplumumuzun önemli iki unsuru olan kadınlarımız ve çocuklarımız için sıbyan okulları ve hanım konakları da yapıyoruz" diye konuştu.

72 CAMİ YENİLENDİ

Bugüne kadar 50 milyon liralık yatırımla 72 camide tadilat ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdiklerini ve bir de ilçeye Merkez Camii yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Nasıl ki okullar şehrin aklı ise, camiler de şehrin kalbidir. Bu nedenle kendi medeniyet kodlarımızdan aldığımız formülle, şehrimizi planlarken gelecekle alakalı bazı değerlerimizi göz ardı etmiyoruz. Camilerimizi yeniden şehrin kalbine, hayatın merkezine yerleşiyoruz. Yani şehirciliğin içerisine insanı ve değerlerimizi de koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

AÇILIŞI YAPILDI

Yeniköy Mahallesi Muhtarı Harun Soylu da, mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiği Başkan Genç'e plaket verdi. Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç ve beraberindeki diğer protokol üyeleri Yeniköy Camii'nde yapılan yenileme çalışmalarının açılışını gerçekleştirdi. Yeniköy Camii'nin açılışına Başkan Genç'in yanısıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kansız, meclis üyeleri, Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki, diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!