Boyun Ve Eller Erken Yaşlanır

Güncelleme Tarihi:

Boyun Ve Eller Erken Yaşlanır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 16:00

ESTETİK HEKİMİ DR. HÜLYA ETTEKİN, BOYUN VE EL SIRTI DERİSİNİN VÜCUDUMUZUN GERİ KALANINA KIYASLA DAHA ÇABUK DEFORME OLAN VE İNSANLARIN YAŞINI ELE VEREN BÖLGELER OLDUĞUNU VE BUNLARIN TEDAVİ EDİLEBİLİR METOTLARININ BULUNDUĞUNU SÖYLEDİ.

Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, boyun ve el sırtı derisinin vücudumuzun geri kalanına kıyasla daha çabuk deforme olan ve insanların yaşını ele veren bölgeler olduğunu ve bunların tedavi edilebilir metotlarının bulunduğunu söyledi.
Boyun ve el sırtı derilerinin insanları olduğundan daha yaşlı bir intiba bıraktığını belirten Medikal Estetik Uzmanı Dr. Hülya Ettekin, “Bu yapısal yatkınlık boyun ve ellerle özel olarak ilgilenmemizi ve desteklememizi gerektirir. Bu nedenle boyun ve elleri yeniden yapılandırma ve desteklenmesi açısından ayrı bir başlık altında incelemek gerekir. Bu amaca hizmet edecek birden fazla tedavi metodu mevcuttur. Bu tedavileri her birini tek başına ya da ihtiyaç doğrultusunda kombine yani birlikte uygulamak mümkündür. Boyun ve ellerin dermokozmetik ürünlerle desteklenmesi cildin nem tutmasını sağlayan ve yaşlanma karşıtı molekül içeriği bulunan dermokozmetik ürünler, uzun süreli ve düzenli kullanımları ile derinin nem dengesini korur. Ayrıca yapılanmasını ve elastikiyetini destekler. PRP (Platellet Rich Plazma) tedavisi kişinin kendi kanından elde edilen doku yenileyici plazmanın boyun ve el sırtına uygulanması ile cildin yenilenmesi esasına dayanır. Boyun ve el mezoterapisi biyoteknoloji laboratuvarlarında hazırlanmış, hiyaluronik asit, çeşitli vitamin ve mineraller, anti-oksidanlar gibi nem tutucu, yapılandırıcı veya yenileyici molekülleri içeren ilaç kombinasyonlarının ihtiyaç duyulan bölgelere çok küçük miktarlarda enjekte edilmesi şeklinde uygulanan bir tedavidir” dedi.
LAZER TEDAVİSİ İLE BOYUN VE EL SIRTI GENÇLEŞTİRME
Boyun ve el sırtı derisini birçok tedavi yöntemi ile gençleştirdiklerini ifade eden Ettekin, “Bu amaçla fraksiyonel lazerleri ve Qswitch ND:Yağ lazeri kullanmak mümkündür. Bu lazerler ciltte yenilenme, cilt altı dokuda yeni kollajen ve elastin üretilmesinin uyarılmasına bağlı elastikiyet artışına neden olur. Erbium yağ lazer ile el sırtındaki yaşlılık lekelerinden onları buharlaştırarak kurtulmak mümkündür. Bir başka tedavi yöntemi ise dolgu tedavidir. Buda volüm kaybı yaşanan tüm vücut bölgelerinde olduğu gibi boyun ve ellerdeki kırışıklık çökme ve volüm kayıplarını da dolgu yaparak ortadan kaldırmak mümkündür. Bu amaçla hazır dolgular kullanılabileceği gibi kişinin kendi vücudundan alınacak yağ dokusunu da dolgu malzemesi olarak kullanılabilir. Diğer bir tedavi yöntemi ise ip-örümcek ağı ile boyun ve el sırtı gençleştirmedir. Bu yöntemde, insan dokusu ile uyumlu olan cerrahi iplerden faydalanılmaktadır. İpler sayesinde sarkan bölgeleri tekrar yukarıya asmak ve kırışıklıkların içini doldurmak mümkündür. Bu iplerle tedavi, cerrahiye kendisini hazır hissetmeyen ya da şikayetleri henüz ileri derecede olmayan vakalarda tercih edilmektedir. İlerlemiş vakalarda ise kısmi ve ya tam boyun germe ameliyatları ideal yaklaşımlardır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!