Ahmet Sarı Ortaokulu öğrencileri sanatla buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Sarı Ortaokulu öğrencileri sanatla buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 15:24

Ahmet Sarı Ortaokulu öğrencileri sanatla buluşuyor

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN İlkadım Ahmet Sarı Ortaokulu öğretmen ve yöneticileri, gençlerin sanata karşı duyarlı hale getirilmesi için hazırladıkları 'Ahmet Sarı Ortaokulu Sanatla Buluşuyor'  projesiyle öğrencileri sanatla buluşturuyor. Proje kapsamında okulda OMÜ Tiyato Bölümü Öğrencileri oyun sergildi.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Ahmet Sarı Ortaokulu öğretmen ve yöneticileri, gençlerin sanata karşı duyarlı hale getirilmesi için hazırladıkları 'Ahmet Sarı Ortaokulu Sanatla Buluşuyor'  projesiyle öğrencileri sanatla buluşturuyor. Sosyal aktivitelerle sanatın anlatıldığı projede 403 öğrenci çeşitli sanat dallarıyla bir araya geliyor. Proje kapsamında bugün okulun konferans salonunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tiyatro Bölümü Öğrencileri tiyatro gösterisinde yaptı.

Okul Müdürü Tamer Ocak, tüm öğrencileri sanat ve sanatsal faaliyetlerle buluşturacaklarını söyleyerek "Bu projenin başlatılmasının gerekçesi öğrencilerde sanat bilincinin ve sevgisinin geliştirilmesi, sanata yönelik yeteneklerinin ortaya çıkarılması, öğrencilerin sosyal kültürel etkinliklere yönlendirilmesi ile zararlı alışkanlıklardan ve aktivitelerden uzak tutulması düşüncesidir. Proje öncesinde okulumuzda öğrencilere uygulanan anket ve görüşmelerde öğrencilerin birçoğunun pek çok sanat dalı ile ilgili gerekli bilgi sahibi olmadığı ve büyük bir kısmının da sanat dallarından opera, bale ve benzeri kültür sanat etkinliklerine hiç gitmediği görülmüştür. 2018 yılında da birçok etkinliğe gideceğiz, bazı etkinliklere de ev sahipliği yapacağız. Proje kapsamında büyük emek gösteren öğretmenlerim Sibel Bakan, Gamze Yılmaz ve Müdür Yardımcımız Selim Taşan bey’e sayrıca Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi gibi proje ortaklarımıza teşekkür ederim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!