Yediuyarlar veteriner kliniğinde hayat buldu

Güncelleme Tarihi:

Yediuyarlar veteriner kliniğinde hayat buldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 16:33

Yediuyarlar veteriner kliniğinde hayat buldu

Haberin Devamı

ADAPAZARI(Sakarya),(DHA) - SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde bir akaryakıt istasyonunun yanında bulunan 8 yediuyurlar yavrusu, bir veteriner kliniğine getirildi. 8 yavrudan 2'si yaşatıldı. İlk günler sulandırılan kedi sütü tozuyla beslenen yavrular birkaç haftalık olunca ceviz ve üzümle beslenmeye başlandı. Hayvanlar, büyümelerinin ardından doğaya salınacak.
Yaklaşık 1 ay önce Akyazı Ormanköy mevkiinde 8 yediuyurlar yavrularını bulan vatandaşlar, hayvanları Adapazarı'nda veteriner Gülşan ve Ender Er çiftinin sahibi olduğu Gençvet Veteriner Kliniği'ne getirdi. İlk anda sincap yavrusu oldukları sanılan yavruların daha sonra yediuyurlar olduğu anlaşıldı. Yediuyurlar yavruları sulandırılan kedi sütü tozuyla beslendi. 6 yavru ölürken, 2 yavru birkaç haftalık olunca ceviz ve üzümle beslenmeye başladı. Yavrular büyüdükten sonra Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edilerek, yaşam alanlarına bırakılması sağlanacak.
Veteriner Gülşan Er, yavruların kendilerine getirildiğinde çok küçük olduğunu belirterek, "Anne sütü ile beslenmeleri gerekiyordu. Biz bunları ilk önce sincap zannediyorduk. Bize geldiklerinde 8 taneydiler. Maalesef 6 tanesini kaybettik, 2 tanesini yetiştirebildik. Yavruları kedi sütü tozuyla besledik. Aynı kedi yavrusuna bakar gibi baktık. Birkaç haftalık olunca da kendi başlarına yemeklerini yemeye başladılar. Şimdi ceviz ve üzümle onları beslemeye çalışıyoruz" dedi.
Veteriner Ender Er ise yavruları ilk önce sincap zannettiklerini, yaptıkları araştırma sonunda yediuyurlar olduklarını tespit ettiklerini söyleyerek, "Yaptığım araştırmada yediuyurların Sakarya'da yaşadığına dair bir kayda rastlamadım. Genellikle Trakya bölgesinde yaşadığı biliniyor. Daha çok Edirne ve Bulgaristan sınırı yakınlarında rastlanıyor. Bu ender görülen canlıların dünyada sadece 24 noktada yaşadığı araştırmalarla tespit edilmiş. Bu yavruların Sakarya'da görülmesi ise hem şaşırtıcı, hem de sevindirici" diye konuştu.
Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğü'nü yavrularla ilgili bilgilendirdiklerini belirten Ender Er, "Sanırım onlar da Sakarya ormanlarında yediuyurların yaşadığı alanları tespit etmek için bir çalışma yaparlar. Biz elimizdeki yavruları iyice büyüdükten sonra Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz. Onlar doğaya bırakacaklar. Nesli tükenmek üzere olan yediuyurlara tarım ilaçları da büyük zararlar veriyor. Ekolojik dengenin korunması ve bu nadide hayvanların korunması için halkın da bilinçlendirilmesi gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!