Trafo binasını yıktırmamak için nöbet tutuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Trafo binasını yıktırmamak için nöbet tutuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 16:17

- Sakarya'nın Kocaali ilçesinde, Melen Projesi kapsamında evlerini tahliye etmeleri istenen Ortaköy Mahallesi sakinleri, elektriklerinin kesileceği haberi üzerine trafo önünde nöbet tutmaya başladı - Ortaköy Mahalle Muhtarı Erdoğan: - "Mahalle sakinlerimiz resmi yazı gelinceye kadar mahallesine sahip çıkıp elektrik ve suyunu kestirmemeye kararlı"

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Kocaali ilçesinde Melen Projesi kapsamında evlerini tahliye etmeleri istenen Ortaköy Mahallesi sakinleri, elektriklerinin kesileceği haberi üzerine trafo önünde nöbet tutmaya başladı.

DSİ Genel Müdürlüğü, Kocaali ilçesindeki Ortaköy Mahallesi sakinlerine 8 ay önce tebligat göndererek, "Melen Projesi" kapsamında su havzasında kalan evlerin tahliye edilmesini istedi.

Dün elektriklerinin kesileceği haberini alan mahalle sakinleri, sürenin 15 Aralık'ta sona ereceğini iddia ederek, trafo binası önünde yaktıkları ateş etrafında nöbet tutmaya başladı.

Ortaköy Mahalle Muhtarı Recep Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DSİ yetkililerinin kendilerine tahliye için 15 Aralık'a kadar süre verdiğini anlattı.

Yetkililerin bu süre zarfında tüm paraları ödeyeceklerini söylediğini iddia eden Erdoğan, "Şimdi ne oldu da bir anda 17 Kasım'da çıkarılmamız için su ve elektriğimizi kesmeye kalktılar? Bunu anlamış değiliz" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, tahliye için gelen çevik kuvvet ekiplerinin şimdilik geri çekildiğini, elektrik kesilmesinin durdurulduğunu ifade ederek, "Henüz 'şu tarihe kadar kalabilirsiniz' şeklinde resmi açıklama yapılmadığı için mahalle sakinlerimiz resmi yazı gelinceye kadar mahallesine sahip çıkıp elektrik ve suyunu kestirmemeye kararlı. Bizler bir ay daha süre istiyoruz. Bu sürede hızlı şekilde köyü boşaltıp kendilerine teslim etmeye hazırız" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Asuman Bakas da kendilerine verilen tarihe göre hareket ettiklerini vurgulayarak, hiçbir tebligat yapılmadan aniden elektrik ve suyun kesilmesinin kendilerini zor durumda bırakacağını söyledi.

Yetkililerden 15 Aralık'a kadar süre isteyen Bakas, "Zaten hızlı şekilde tahliyemiz devam etmekte. Köy halkının kamulaştırmaları tam olarak bitmedi, paralarını da alamadılar. Dün elektriği kesip trafo binasını yıkmak istediler. Trafo binasını yıktırmamak için yetkilileri buraya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!