Taraklı'da kamulaştırma çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Taraklıda kamulaştırma çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 12:15

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Hacı Atıf Konağı, İrfan Özen Konağı ve Ezancılar Konağı için kamulaştırma kararı alındığını bildirdi.

Özkaraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi niteliği bulunan konakların turizme kazandırılması kapsamında yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İlçede geleneksel sivil mimarlık örneği olan 107 adet tescilli ahşap binanın bulunduğu kaydeden Özkaraman, "Taraklı'da 2005 yılından itibaren belediyemiz öncülüğünde, tescilli binaların restorasyonlarına yönelik çalışmalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sakarya Valiliği aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Son yıllarda yerel turizm konusunda sürekli bir gelişme sağlanmış ve bunun sonucunda kültür turizmi önem kazanmıştır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Özkaraman, konakların tarihi ve kültürel miras olduğunu vurgulayan, şunları söyledi:

"Tescilli ve tescilsiz kültür varlığı binalarımızın sürdürülebilir korunma, yerel sahiplik esasları dahilinde değerlendirilmesi ve yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanmasına yönelik olmak üzere, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki Hacı Atıf Konağı ve İrfan Özen Konağı, Santral Sokak'taki Ezancılar Konağı için kamulaştırma kararı alınmıştır. Sakarya Valiliği Kültür Katkı Payı'ndan talep edilen ödenekle adı geçen taşınmazlar, belediyemiz mülkiyetine alınacak. Daha sonra restorasyon işlemleri yapılarak, kültür turizmine kazandırılacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!