Sakarya'nın önde gelenleri yerli oto için masaya oturdu

Güncelleme Tarihi:

Sakaryanın önde gelenleri yerli oto için masaya oturdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 14:33

Sakarya'nın önde gelenleri yerli oto için masaya oturdu

Haberin Devamı

ADAPAZARI(Sakarya)(DHA)-SAKARYA'da protokol üyeleri, kentin talip olduğu yerli otomobille ilgili masaya oturarak fikir alışverişi yaptı.
Yerli oto üretimilye ilgili Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası(SATSO)'da düzenlenen toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Dişli, Ak Partili Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu, CHP Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas ve Toyota Türkiye Eski CEO'su Orhan Özer katıldı. Katılımıcılar toplantıda yerli otonun kente ve ülkeye faydalarını anlatarak konuyla ilgili dosyanın hazırlanması startını verdi.
SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun çalışma başlattığı yerli otoyu Sakarya'nın almasına hiç bir engel olmadığını belirterek, "Toplantıda konuşan Kösemusul, Sakarya'nın milli üretimler ve otomotiv şehri olmasının önünde hiç engel bulunmadığının altını çizerek, "Sakarya'mız milli üretim ve savunma sanayi üretimlerine ev sahibi olan, ihracatını özellikle otomotiv sektöründe ciddi biçimde artıran, her anlamda hazır bir şehir. Şehrimizin lojistik başta olmak üzere otomotiv sektöründeki avantajları, nitelikli istihdamı ve sıfır hatalı kaliteli üretimi yerli otomobil üretimindeki iddiamızı göstermektedir. Bizim en büyük gücümüz birliğimizdir, beraberliğimizdir; sizlere teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Sn. Cumhurbaşkanımızın iradeleri, Türk iş dünyasının çalışkanlığı ile yerli otonun en doğru adres Sakarya'mızda üretileceğine inanıyorum. Yerli oto için yerimiz, üretim için tecrübemiz ve önerilerimiz var. Azimle, hep birlikte çalışarak bu milli yatırımı inşallah Sakarya'mıza kazandıracağız." dedi.
Toyota Türkiye Eski CEO'su Orhan Özer ise yerli otoda üretim önerileri ve endüstriyelleşme sürecini içeren çalışmayı toplantıya katılan heyete sundu. Sakarya'nın avantajları ve çalışma sürecinin konuşulduğu  toplantıda, SATSO sekreteryasında  SAÜ ile kapsamlı bir dosya hazırlanması ve birlikte çalışma kararı alındı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!