Sakaryalı "TUĞRUL" ikinci Kez Amereki'ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Sakaryalı TUĞRUL ikinci Kez Amerekiya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 12:59

Sakaryalı "TUĞRUL" ikinci Kez Amereki'ya gidiyor

Haberin Devamı

Sakaryalı "TUĞRUL" ikinci Kez Amereki'ya gidiyor

ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - SAKARYA Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilişim Fakültesi öğrencilerinin Sakarya Modelcilik Spor Kulübü desteğiyle geliştirdiği hava aracı TUĞRUL, 15-17 Nisan tarihleri arasında ABD’de düzenlenecek "Tasarla, Yap, Uçur" temalı yarışmaya ikinci kez katılacak.

 

Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü tarafından Cessna Uçak Şirketi ve Raytheon Füze Sistemleri'nin katkılarıyla 20'ncisi düzenlenecek olan yarışmaya, farklı ülkelerden 145 üniversite başvuruda bulundu. Yarışmanın ilk iki aşaması sonunda Sakarya Üniversitesi'ni temsil eden SAU-FLY ekibi, üç aşamalı olan yarışmanın iki aşamasını başarı ile tamamlayarak 80 üniversite içerisine girmeye hak kazandı. Yarışmada zamana karşı mücadele edecek olan üniversiteler, geliştirdikleri bir adet lojistik destek uçağı ve bir adet üretim uçağı olan insansız hava araçları ile üç farklı görevi başarmaya çalışacaklar.

 

Bir akademik danışman, 6 öğrenci, 1 pilot ve 1 endüstriyel tasarımcıdan oluşan SAU-FLY ekibinin sorumlusu Doç. Dr. Ekrem Büyükkaya, yetkililere ve sponsorlara teşekkür etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!