Şairler lise öğrencileriyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Şairler lise öğrencileriyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 17:22

Şairler lise öğrencileriyle buluştu

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'da düzenlenen 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları kapsamında Türk ve yabancı şairler iki ayrı lisede ve Taraklı'da öğrenci ve vatandaşlarla buluştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, Adapazarı'ndaki Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ile Sakarya Anadolu Lisesi'nde düzenlenen söyleşiler ve Taraklı ilçesindeki gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. İki lisede öğrenciler ile buluşan İdris Mahfi, Ercan Yılmaz, Yılmaz Daşçıoğlu, Osman Özbahçe, Hüseyin Karacalar, İdris Ekinci ve Asma Alhaj öğrencilerin şiirle ilgili sorularını yanıtladı. Şiirin hayata bakış ve algılayış olduğunu söyleyen Şair Osman Özbahçe, "Şiir kuralları olan bir sanattır. Canınızın istediği gibi yazamazsınız ama aynı zamanda canınızın istediği gibi yazarsınız. Bu anlamda tek başınıza ve özgürsünüzdür. Yani şiir yazmak için veya okumak için hiçbir şeye ve hiç kimseye muhtaç değilsinizdir" dedi.

Şair Asma Alhaj ise hayatın bir mesaj sakladığını belirterek, "Bazen kendimizi anlatamayız fakat şiirle anlatmamız mümkündür. Eğer sizde kendinizi anlatmak istiyorsanız ve kendinizle ilgili yazmayı planlıyorsanız şiir yazmaya başlayın. Çünkü benim için şiir kendi ruhumun sesi. Hayatımızı sürdürmek için bazı şeylere ihtiyacımız vardır şiirde bunlardan bir tanesi ve şuna inanıyorum ki hepimiz hayatımızda bir mesaj saklıyoruz. Bende şuanda Arap dünyasından Türkiye'ye kendi mesajımı getirdiğim için çok mutluyum" diye konuştu.

Taraklı'da bulunan tarihi Hacı Rıfatlar Konağı'nda şairler şiir sunumları yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!