Otistik çocukları döven öğretmenlere ceza

Güncelleme Tarihi:

Otistik çocukları döven öğretmenlere ceza
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 17:25

Otistik çocukları döven öğretmenlere ceza

Haberin Devamı

SAPANCA(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde otistik çocuklara rehabilitasyon merkezinde şiddet uygulayan 2 öğretmen eziyet suçundan mahkum oldu. Bir öğretmen 5, diğeri ise 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Sapanca'da bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde 20 yaşındaki Ata Sinan Koçbeker ile kardeşi 18 yaşındaki Bumin Yılmaz Koçbeker eğitim alırken, kardeşlerden Bumin Yılmaz Koçbeker'in dayak yediği görüntüler 2 yıl önce sosyal medyada yayınlandı. Görüntülerde öğretmen Sedat Çalman, Bumin Koçbeker'i döverken, görüntüleri ise öğretmen Cihat Usta'nın çektiği belirlendi. Cihat Usta'nın bir çocuğu yumruklaması nedeniyle işten çıkarıldığı, işyerinden intikam almak için görüntüleri sosyal medyada paylaştığı iddia edildi.
Ata Sinan Koçbeker ile Bumin Yılmaz Koçbeker'in annesi Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül görüntüleri izleyince şikayetçi oldu. Öğretmenler hakkında, 'Çocuğa ya da kendini savunamayacak kişiye eziyet' suçundan her bir suç için 8 yıl olmak üzere toplam 16'şar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün 5'inci celsesi görülen davada iki öğretmen hakkında karar verildi. Sedat Çalman otistik Bumin Yılmaz Koçbeker'e karşı eziyet suçunu işlemesi nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cihat Usta ise hem otistik Bumin Koçbeker'e, hem de daha önce yumruk attığı İbrahim Günem'e karşı eziyet suçunu işlediği belirlenerek, ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezası olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!