Kariyerinde yalnız dünya şampiyonluğu eksik

Güncelleme Tarihi:

Kariyerinde yalnız dünya şampiyonluğu eksik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 11:12

- Avrupa, Akdeniz Oyunları ve çok sayıda şampiyonluğu bulunan 30 yaşındaki milli karateci Serkan Yağcı, tek eksiği dünya şampiyonluğunu bu yıl kazanmayı hedefliyor - Mili karateci Yağcı: - "Kariyerimde bir dünya şampiyonluğu eksik, şimdi de dünya şampiyonluğuna hazırlanıyoruz. İnşallah dünya şampiyonluğunu hedefliyorum"

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - ENES DURAN - Avrupa, Akdeniz Oyunları ve pek çok şampiyonluğa sahip 30 yaşındaki milli karateci Serkan Yağcı, tek eksiği dünya şampiyonluğunu bu yıl kazanmayı hedefliyor.

Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karateye 6 yaşında başladığını belirterek, 24 yıldır bu sporun içinde olduğunu söyledi.

"Milli takımımızın şu an en tecrübeli isimlerinden bir tanesiyim, en yaşlısıyım diyeyim" ifadesini kullanan Yağcı, "Yani tecrübe anlamında dediğim gibi birçok müsabaka geçirdik. İlk tabii karateye başlamam doğrusunu söylemek gerekirse televizyonlardaki karate filmlerinden etkilendim" şeklinde konuştu.

Yağcı, hedefinin insanlara zarar vermek değil, performansını en iyi şekilde göstermek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Seçtiğim spordan yana inanılmaz derecede memnunum. Eğer tekrar spor seçme gereği duysaydım, 'herhalde tekrar karate sporunu seçerdim' diye düşünüyorum. Avrupa, Akdeniz Oyunları, Premier Lig, Türkiye ve birçok uluslararası maçta şampiyonluğum var, çok şükür. Kariyerimde bir dünya şampiyonluğu eksik, şimdi de dünya şampiyonluğuna hazırlanıyoruz. İnşallah dünya şampiyonluğunu hedefliyorum."

Çevresindekilere karate yapmaları konusunda önerilerde bulunduğunu kaydeden Yağcı, karatenin birçok faydası bulunduğunu dile getirdi.

"Bu işin felsefesi var" diyen Yağcı, "Ufak yaşlardan itibaren karate okullarına girdiğimizde bütün hocalarımızdan öğrendiğimiz tek şey, sevgi ve saygı oluyor. Öğrenmiş olduğumuz dövüş sporu sayesinde öz güvenimiz gelişiyor. Ufak yaştaki çocukların hem kendilerini geliştirmeleri hem de kendilerine güvenleri açısından karate tam anlamıyla 'biçilmiş kaftan' diyebilirim" görüşünü paylaştı.

- "Karate sayesinde çok şey elde ettim"

Yağcı, karate sayesinde birçok şey elde ettiğini vurgulayarak, ailelere çocuklarını özellikle karateye yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Madalya sayısı bakımından federasyonlar arasında birinci sırada olduklarını ancak futbol, basketbol ve voleybol branşlarının önüne geçemediklerine dikkati çeken Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Takımımızda birçok Avrupa ve dünya şampiyonluğu olan sporcularımız var. Örneğin, 24 yıldır yapıyorum bu işi ve defalarca Avrupa ve dünyada kürsüye çıktım. Baktığımız zaman futbolda son numaradaki futbolcu kadar reklamımız olmuyor ama devletimize çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz bize hem maddi hem de manevi anlamda gereken ilgiyi gösteriyor. Bize öğretmenlik veriyor, devlet sporcusu yapıyor. Sporu bıraktığımızda 40 yaşından sonra maaş bağlıyor.

Bu tarz güzel şeylerimiz var ama tabii ki medyatiklik olarak kıyasladığımız zaman diğer branşlarla aynı değil. Bir futbolcu milyon dolarlarla konuşurken bizler maalesef o rakamları telaffuz edemiyoruz ama çok şükür, halkımızın gelir seviyesine bakarsak onlara göre çok çok iyi düzeydeyiz. O yüzden devletimize teşekkür ediyoruz. Biz de kazandıklarımızı ülkemize madalya olarak çevirmeye çalışıyoruz."

Haberin Devamı

Yağcı, çok emek verdiklerini, aylarca ailelerinden uzakta kamp çalışmalarına katıldıklarına işaret ederek, Türk halkından dünya şampiyonluğu için dua beklediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!