Detay Gündem Vali Coş’u Konuk Etti

Güncelleme Tarihi:

Detay Gündem Vali Coş’u Konuk Etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 15:23

SAKARYA VALİSİ HÜSEYİN AVNİ COŞ, DETAY GÜNDEM'İN BU HAFTAKİ KONUĞU OLDU.

Medyadetay.com’da yayınlanan “Detay Gündem” bu hafta Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u konuk etti.
Medyadetay.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gümüşel, Köşe Yazarı Neşat Sazoğlu ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Sakarya Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı’nın sorularını yanıtlayan Vali Coş, önemli açıklamalarda bulundu.
Sakarya’da 19 aydır görev yaptığını ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya halkına en iyi hizmeti verebilmek için tüm kurumlarla birlikte üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Yanlışlık, usulsüzlük ve yolsuzluklara müsaade etmeden, her türlü şikayeti ve öneriyi değerlendirerek çalışmaya gayret gösterdiklerini belirtti.
Herkesin fani olduğunu dile getiren Vali Coş, hayatın garantisinin olmadığını söyleyerek, “Göçe her zaman hazır olmak lazım. Bu dünyada da yer değiştirmek anlamına da gelir, dünya değiştirmek anlamına da gelir. Bunun için de sürekli vedalaşmak ve helalleşmek gerekir” dedi.
HİZMET KALİTESİ VE ETKİNLİĞİ
Verilen hizmetin kalitesini ve etkinliğini ölçmek açısından vatandaşla birlikte olmanın önemine dikkat çeken Vali Coş, “Vatandaşlarımızın hizmet almakta zorlanıyorsa, yapılması gereken hizmet standartların altında ise zaman zaman bu konuda eksik hususların bize iletilmesi açısından vatandaşlarımızla bir araya gelmenin büyük önemi var. Sosyal politikalar anlamında alınan kararlar ve çıkarılan yasalar çerçevesinde çok önemli hizmet modelleri var. Bunlardan haberdar olmadıkları için hizmet alamayan vatandaşlarımız olduğunu görüyoruz ve hemen müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu buluşmalardan memnun olduğunu görüyoruz. Birlik ve beraberliğimizi ortaya koymuş oluyoruz. Sakaryalıların gönüllerinin fevkalade zengin olduğunu, kendilerine hizmet eden insanlarla buluşmaktan ve konuşmaktan keyif aldıklarını da görüyoruz. Bu da bizi memnun ediyor” diye konuştu.
ANISINI ANLATTI
Vatandaş buluşmalarında ilginç olaylar yaşandığına da dikkat çeken Vali Coş, “Zaman zaman özel şeyler de oluyor. 80 küsur yaşındaki bir amcamız, İstiklal Madalyası da var. Bastonunun içinden ney çıkardı. Kulaklarımızın pasını sildi. Enteresandı. Kendisini tebrik ettik. Bu bir gönül buluşmasıdır” dedi.
TUİK VERİLERİ
TÜİK’in açıklamasına göre yaşam standartlarında Sakarya’nın üst sıralarda yer aldığının ortaya çıktığını belirten Coş, bu sonucun Sakarya’nın hakkı olduğunu söyledi. Coş, “Bu sonuç bir hakkın teslim edilmesi anlamına geliyor. Sakarya ve Sakaryalının hak ettiği konum TÜİK tarafından teslim edilmiştir. İnşallah birinci olacağız” dedi.
HUZUR KENTİ SAKARYA
Sakarya’nın huzur kenti olduğunu ve birlikte yaşamanın en güzel örneği olan özel bir coğrafya olduğunu da kaydeden Coş, “Osmanlı bakiyesi gibi, çok çeşitli etnik kökenlerden insanlar bir arada, huzur ve güven içinde, sevgi ve saygı içinde yaşıyor. Emekli olduğumda nerede yaşamak istediğim sorulsa Sakarya olduğunu söylerim. Sakarya’yı Sakarya yapan insanının güzelliğidir” diye konuştu.
EĞİTİM
Sakarya’nın özellikle de sınavlarda başarı sıralamasının birkaç etkeni olduğunu belirten Vali Coş, “Öğrenci, öğretmen ve Veli etkenlerinin bir arada olması gerekiyor. Sakarya büyük bir deprem yaşamış bir il. Yaşanan travmalar nedeniyle, o günlerden kalan bir alışkanlık var. Ama bu da yavaş yavaş aşılıyor. Bir anda bir başarıya ulaşılması için seferberlik içinde çalışılması lazım. Bundan sonra eğitimcilerin performanslarını değerlendirirken, sınav başarılarını da dikkate alacağız. Şu anda orta seviyelerdeyiz. Daha büyük başarıları elde etmek için daha da çalışacağız” dedi.
İKİNCİ ÜNİVERSİTE
Sakarya Üniversitesi’nin de çok başarılı bir üniversite olduğuna dikkat çeken Vali Coş, şehre ikinci üniversite kazandırılması için de çalışacaklarını dile getirdi. Coş, “İkinci üniversitemiz yok diye kendimizi çok fazla heder etmeyelim. Sakarya Üniversitesi, birçok üniversiteye bedel” dedi.
BİLDİRİYE İMZA ATAN AKADEMİSYENLER
Bildiriye imza atan akademisyenler “SAÜ’de iki akademisyen bir de doktora öğrencisi var. Savcılık gerekli incelemeyi yaptı. Toplumun, milli menfaatlerine, gerçeğe aykırı olarak düzenlenen ve asla bir akademisyenin, vasfına, statüsüne, aklına yakışmayan bir terör örgütü propaganda metnini imzalamaları, buram buram mandacılık kokan, devleti suçlayan, saçma sapan, gerçek dışı sözde bildiriydi. Sakaryalı hemşehrilerimizin bunu telin etmesi gerekmekteydi. Ben Sakarya’da teröre karşı olan, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne inanan bütün herkesin bir araya gelip, 100 bin imza toplasınlar ve sözde akademisyenlerin hezeyanına tepki göstersinler isterdim” dedi.
Türkiye’de akademisyenlerin küçük bir kısmının bu bildiriye imza attıklarını kaydeden Vali Coş, “Ama devleti katliamla suçlayan, bu katliamın durdurulması için yabancı güçlerin Türkiye’ye gelmesini isteyen, mandacı, sömürgeci bir anlayışı taşıyan bu tür kişilerin akademisyen olmaları düşündürücü bir durum” şeklinde konuştu.
Bölgede katliam uygulayanın devlet değil, terör örgütü olduğunu söyleyen Vali Coş, “Bölgede okullar yakılıyor, yıkılıyor, hendekler kazılıyor. Yaşlısı genci bu durumdan olumsuz etkileniyor. Akademisyenlerin orada ne olduğunu araştırmadan, incelemeden, nerede hazırlandığı belli olmayan bir bildiriyi imzalamak, akademisyen vasfına yakışmıyor. Zaten milletimiz nazarında da onlar mahkum edilmiştir. Milletimiz bu zihniyeti asla affetmeyecektir. Milletin aklı ile alay etmenin hiçbir tutarlı tarafı yoktur. Milletimiz ariftir, bunun gereği olarak da dostunu düşmanını çok iyi biliyor” dedi.
SERDİVAN KAYMAKAMININ GÖREVDEN ALINMASI
Vali Coş, Serdivan Kaymakamının görevden alınması ile ilgili olarak, “İhtiyaca binanen, yürütülen bir incelemenin selameti açısından Serdivan Kaymakamı görevden alındı. Yürütülen incelemenin sonucunda da kalıcı bir karar verilecektir” dedi.
Vali Coş ayrıca, bazı belediyelerde incelemelerde bulunan mülkiye müfettişleriyle ilgili olarak ise, “Hizmet verilen, önemli işlere imza atılan mercilerde, herkesi memnun etmek mümkün değildir. Bazı vatandaşlar haksızlığa uyguladıklarını düşünerek şikayet ederler. Bu şikayetler üzerine bir takım incelemeler yapılabilir. Ama bu belediyelerde bir sorun olduğunu da göstermez” diye konuştu.
Vali Coş, yerel yöneticilerle herhangi bir sorun yaşamadıklarına da dikkat çekerek, “Şahsi bir işletmemiz yok. Biz birbirini tamamlayan idareleriz. Birbirini destekleyen kurumlardır. Aramızda rekabet olursa yanlış olur. Birbirlerine rakip olurlarsa, devlet ve millet zarar görür.
PARALEL YAPI
Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya’da da paralel yapı ile mücadelenin sürdüğünü kaydetti. Vali Coş, “Paralel devlet yapısı, Fetullahçı Terör Örgütü illegal bir oluşumdur. Devlet ve millet için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. İlimizde de bu yönde çalışmalar büyük bir titizlik ve hassasiyet içinde yürütülmektedir. Devletin ilgili birimleri, bu konuda son derece dikkatli ve müteyakkizdir. Özel bir emir beklemeden ne yapılması gerekiyorsa yapmaktadır. Bizim de üzerinde özenle durduğumuz bir konudur. Herhangi bir savsaklamayı da, ihmali de asla mazur göremeyiz. Savsaklamak ve ihmal de bu yapı ile eş anlamlıdır. Bu yapı ile mücadelemiz her platformda sürecektir” diye konuştu.
EKMEK ZAMMI
Talep edilen yüzde 7’lik ekmek zammını uygun görmediklerini ve zam talebi ulaştığında itiraz ettiklerini söyleyen Vali Coş, “Ancak bunda başarılı olamadık. Biz azınlıkta kaldık, etkili olamadık. Ama vatandaşlarımız zamla ilgili olarak Tüketici Derneklerine itirazda bulunabilirler. Ekmek önemli bir konu. Kutsal bir gıda maddesi. Ekmeğin fiyatlarını önemsiyoruz. Çünkü dar gelirli ve nüfusu fazla olan ailelerin bütçelerinde önemli bir yer tutar. Bunu dikkate alarak ekmek fiyatlarının gözden geçirilmesi lazım. İnşallah sektör temsilcileri Bakanımızın uyarılarını dikkate alarak yeni bir düzenleme yaparlar. Sakarya fırın sayısının çok, ekmek satışının az olması nedeniyle ekmek zammı haklı olarak gösterilmek isteniyor. Meseleyi ilgi sektör temsilcileri, meslek odaları ve yerel yöneticilerin bu zammı yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” şeklinde görüş belirtti.
MİT TIRLARI
MİT tırlarının durdurulması olayı sırasında Adana Valisi olarak görev yapan Hüseyin Avni Coş yaptığı değerlendirmede, olayın tamamen bir algı operasyonu olduğunu söyledi. Coş, “Herhangi bir ülkede milli istihbarat teşkilatlarının, benzer bir durumda araçlarının herhangi bir polis, jandarma tarafından aranması olmuş mu diye araştırdım böyle bir şey yok. Tamamen kurmaca ve düzmece. Tek amacı Türkiye Cumhuriyetini ve Milli İstihbarat Teşkilatını itibarsızlaştırmak. Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenlere zarar vermek amacıyla, planlı ve örgütlü bir şekilde yapılan olaydır. Türkiye Cumhuriyeti’nin terör örgütüne silah yardımı yapıyormuş gibi göstermek için yapılan, kötü ve art niyetli bir kumpas faaliyetidir. Yargı süreci devam ediyor. Görevlerini kötüye kullanan her kim ise adalet karşısında bedelini ödeyecektir. Olayın hiçbir noktasında iyi niyet göremedim. İşin mahiyeti de vasat bir vatandaş tarafından da anlaşılıyor. Olay aslında paralel örgütün gözünün ne kadar kara olduğunu, belli amaç ve hedeflere ulaşmak için, devletin bütün organlarını felce uğratabilecek, koordinasyonu imha edebilecek, bunları çatışma içine sokabilecek bir yapı olduğunu bu olay ortaya koymuştur” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!