Atık sıralar kuşlara dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Atık sıralar kuşlara dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 13:15

Atık sıralar kuşlara dönüştü

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/ERENLER(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'nın Erenler İlçesi'ndeki İMKB Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde mobilya bölümü öğrencilerİ atık sıraların ahşap kısımlarıyla birbirinden güzel kuşlar, masa, sandalye ve dolaplar yaptı. 

İMKB Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde mobilya ve iç mekan tasarımı bölümü öğrencileri geliştirdikleri geri dönüşüm projesiyle takdir görüyor. Öğrenciler, öğretmenlerin de yönlendirmesiyle kentteki diğer okullardan atılan sıraların ahşap bölümlerini atölyelerinde söküp yeniden işleyerek farklı eserler yaptı. Kendi yaptıkları tasarımları önce kağıda döken öğrenciler öğrenim dönemi sonuna kadar büyük bir emek ortaya koyarak masa, sandalye, dolap gibi birbirinden güzel ahşap eserler ortaya çıkardı. Geri dönüşüm projesi kapsamında yapılan eserler TÜBİTAK Fuarı'nda birinci oldu. Sergilenen eserlerden üzerinde 350 ile 450 arasında tahta parçası bulunan ahşap kuşlar, sergide en ilgi gören eserler oldu. Ortaya çıkarılan eserler çok beğenilerek ülke genelindeki diğer okullara da örnek gösterildi.

Mobilya öğretmeni Tayfun Serbes, öğrencilerin yaptığı ahşap kuşların Türkiye'de hiçbir yerde görmediklerini belirterek, "Okuldaki eski sıralar buraya teslim ediliyor. Biz de burada gelen sıraların ahşap kısımlarını söküyoruz. Bunları makinelerde işleyerek farklı işler çıkarıyoruz. Kuşların yapımına öğrenciler geçen sene TÜBİTAK Fuarı öncesi başladı. İki öğrencimiz farklı bir şey yapalım diye başladılar, bu iş ortaya çıktı. Öğrencilerimiz de ilk olmasına rağmen modelleri çok güzel yaptılar. Üzerinde 350 ile 450 arasında kesilmiş parça var. Farklı bir iş, bugüne kadar yapılmamış bir iş. Örneğini de Türkiye'de görmedik" dedi.

Bölüm öğrencisi Abdülkerim Aktaş ucuz maliyetlerle çok güzel işler yaptıklarını söyleyerek, "Okulda kendimizden bir şeyler katarak farklı el sanatları yapıyoruz. Malzemeler atılmadığı için ucuz maliyetlere çok güzel şeyler çıkarabiliyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!