AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu:

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu:
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 11:51

AK PARTİ SAKARYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI HACIEYÜPOĞLU TEMAYÜL YOKLAMASINA KATILDI

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, partisinin STK temayül yoklamasına katıldı. Hacıeyüpoğlu, “AK Parti demokrasinin önemli yapıtaşlarından olan STK’ları yönetim sürecine dahil ederek, siyasetin sivilleşmesi adına önemli bir adım daha atmıştır” dedi.
AK Parti’nin Pazartesi günü düzenlediği STK Temayülü yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Temayül yoklamasında Sakarya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, kurulan sandıklarda oy kullanarak görmek istedikleri 7 milletvekili aday adayını yazdı. Temayülü değerlendiren Hacıeyüpoğlu, “Muhalefet partileri kendi partililerinin bile önüne sandık koyamazken AK Parti tüm demokrasi süreçlerini özümsemiş bir misyon ile; aday belirleme kriterleri arasına STK’ları koyacak bir temayül yapmıştır. Bu Türkiye’de vesayetten beslenen siyasetin yerle bir olarak sivilleşmenin ve katılımcı demokrasinin kilometre taşlarından birisidir. Muhalefeti böyle bir gücü olmadığı için, asılsız ithamlarla STK Temayülümüzü eleştiriyor. Onların bizi böylesine mesnetsiz şekilde eleştirmesi de, bu temayüün ne kadar ciddi ve önemli olduğunu gözler önüne seriyor. AK Parti demokrasinin önemli yapıtaşlarından olan STK’ları yönetim sürecine dahil ederek, siyasetin sivilleşmesi adına önemli bir adım daha atmıştır” dedi.
Hacıeyüpoğlu, Sakarya’da ki STK’ların görüşlerinin Genel Merkezleri tarafından dikkate alınacağını ve aday belirleme sürecinde önemli bir done olarak ele alınacağını vurgulayarak, “Sivil Toplum Kuruluşları şehirlerin yönetimlerinde daha çok pay sahibi olmalıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, 30 Mart seçimleri sonrasında Büyükşehir Belediye Meclislerine STK’ları davet ederek şehrimizde önemli bir açılım yapmış, yerel yönetimlerle sivil iradenin işbirliğine vurgu yapmıştır. Bu vesile ile Toçoğlu’nun bu açılımını STK’larda aktif görev almış bir isim olarak benim de son derece önemsediğimi ifade etmeliyim. AK Parti’nin STK temayülü de, sivil kuruluşların siyaset erki üzerinde ki katkısını arttıracaktır. 2002’den itibaren Türkiye’yi değiştiren AK Parti hareketi, Türkiye’nin normalleşmesi sürecinde ki adımlarına devam edecektir. Ben STK Temayülüne katılan herkese şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!