"2. Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi Sempozyumu"

Güncelleme Tarihi:

2. Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi Sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 15:45

- Türkiye, Suudi Arabistan, Sudan, Katar, Cezayir, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden 70'e yakın akademisyenin katılımıyla Sakarya'da düzenlenen sempozyum sona erdi

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesince düzenlenen "2. Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi Sempozyumu" sona erdi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada gerek organizasyon gerekse akademik içerik olarak başarılı bir sempozyum gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sempozyuma çok yoğun katılım olduğunu ifade eden Günay, hem Arapça hem de Türkçe yayınlanan kapanış bildirisiyle bu yılki toplantılarını tamamladıklarını dile getirdi.

Günay, programı yurt içi ve yurt dışı katılımcıların ilgiyle takip ettiğini belirterek, "Sempozyuma katılan herkese teşekkür ediyorum. Helal ürün meselesi içerisinde giyimden kozmetiğe, gıdadan turizme varıncaya kadar çok alanı ilgilendiren ve her geçen günde çeşitlenen bir alan" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sempozyumda yeni çalışma alanlarının ortaya çıktığını kaydeden Günay, bu alanların tartışma odaklarının netleştiğini aktardı.

Günay, ortak katkı işbirliğiyle yapılan bu tür organizasyonların sadece akademik değil, aynı zamanda uluslararasılaşmaya da faydası olduğunu işaret ederek, şöyle konuştu:

"Fakültemizdeki genç arkadaşların iş yapma ve ortak hareket etme becerilerini artırması açısından da çok önemli ve başarılı bir sempozyum oldu. Dil becerilerini geliştirmeleri ise buna ilave bir katkı oldu. Bu sempozyumların önümüzdeki yıllarda da devam etmesi yönünde temenniler dile getirildi. Biz sempozyuma bildirili, müzakere sunanlara gerek organizasyonda yer alan her tertip heyeti üyelerine ve iki gündür programı takip edenlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!