Rize'de kivi hasadı öncesi üreticilere uyarı

Güncelleme Tarihi:

Rizede kivi hasadı öncesi üreticilere uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 12:35

Rize'de kivi hasadı öncesi üreticilere uyarı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – Rize Ziraat Odası Başkanlığı, yaklaşan kivi hasadı öncesi üreticilere erken hasat yapmamaları yönünde uyarılarda bulundu. 

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Kasım ayı ortalarında kivi hasadı için yapılacak şeker ölçümü ile hasat tarihi belirleyeceklerini belirterek, bu tarihten önce hasat yapılmamasını istedi. Rize’de kivinin 6.5 şeker oranına ulaşması ile hasat olgunluğuna eriştiğini hatırlatan Paliç, “Kasım ayında tüm bölgelerdeki kiviler için şeker ölçümü yapacağız. Bu ölçümlerde 6.5 şeker oranı tespit edilirse hasat için duyuruda bulunacağız. Üreticilerimiz kendileri de odamıza başvurarak şeker ölçümü yaptırabilirler. Hasat takviminin ardından alıcılarla temasa geçeceğiz ve en iyi fiyata üreticilerin kivilerini satmasına olanak sağlayacağız” dedi.

HASAT TARİHİNİ BEKLEYİN

Erken hasat yapan üreticilerin kivilerini satmakta zorlanabileceğini hatırlatan Paliç, “Şeker ölçümü yapıp duyuracağımız hasat tarihinden önce kivilerini toplayan vatandaşlar sıkıntı yaşayabilir. Şeker oranı düşük çıkan kiviler düşük fiyata satılmak zorunda kalabilir. Üreticilerin mağduriyet yaşamaması için bizim duyuracağımız hasat tarihini beklemelerini istiyoruz.” uyarısında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!