Doğa tutkunlarının gözdesi Petran Yaylası

Güncelleme Tarihi:

Doğa tutkunlarının gözdesi Petran Yaylası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 16:26

- Rize'nin İkizdere ilçesindeki yayla, muhteşem doğası, zengin endemik bitki türleri, temiz havasıyla doğa severlerin ilgisini çekiyor - İl Kültür Müdürü Hocaoğlu: "Yazın, Petran Yaylası'nın yemyeşil güzelliğin gören insanlar artık kış aylarında da karın keyfini çıkartıyor"

Haberin Devamı

RİZE (AA) - Rize'nin İkizdere ilçesindeki Petran Yaylası, muhteşem doğası, zengin endemik bitki türleri, temiz havasıyla doğa severlerin ilgisini çekiyor.

Kar yağışının ardından yaylaya özellikle hafta sonları akın eden vatandaşlar, karla kaplı yaylada tulum eşliğinde horon oynuyor. Yayla, doğal güzellikleriyle fotoğraf tutkunları, yerli ve yabancıların da uğrak mekanları arasında yer alıyor. Eski yapıdaki evleriyle öne çıkan yaylada kış aylarında fotoğraf tutkunları, farklı güzellikleri yakalama fırsatı buluyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'nin her mevsimin kenti olduğunu belirterek, "Petran Yaylası ilimizin önemli turizm merkezlerinden biri. Gerek yaz gerekse kış turizmi ile tatilcilerin ve ziyaretçilerin önemli bir cazibe merkezi" dedi.

Haberin Devamı

Yaylanın Türkiye'nin her yerinden insanların gelip uğradığı mekanlardan biri olduğunu ifade eden Hocaoğlu, şunları söyledi:

"Yazın, Petran Yaylası'nın yemyeşil güzelliğini gören insanlar artık kış aylarında da karın keyfini çıkartıyor. Rize, önemli bir turizm destinasyonu. Doğa ve tarih turizminin en önemli merkezlerinden biri. Artık Rize kış turizminde de adından her geçen gün söz ettirecek. Ovit Dağı dünyanın en uzun süre kar alan merkezlerden biri. Ovit ve Petran kayak merkezleri, Rize'nin kış turizminde de önemli bir mesafe olarak önümüze gelecek. Yazın yoğun hareketliliğin yaşandığı, doğasıyla ve tarihiyle ziyaretçilerin ilgi odağı olan ilimiz artık kış turizmi potansiyeliyle de ziyaretçilerini kendisine çekmeye devam ediyor ve devam edecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!