Ak Parti Rize'ye aday adaylığı için rekor başvuru

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti Rizeye aday adaylığı için rekor başvuru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 10:31

Ak Parti Rize'ye aday adaylığı için rekor başvuru

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - RİZE'de, AK Parti il başkanlığına 27'inci dönem Milletvekili Genel Seçimleri için aday adaylığı süresinde toplam 26 kişi müracaat etti. 

Ak Parti'de, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin milletvekili aday adaylığı başvuruları dün sona erdi. Ak Parti Rize İl Başkanlığına, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da aralarında bulunduğu 26 isim başvuru yaptı.  26 isimden 3 Milletvekili adayının gösterileceği seçimler için Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı'da aday adayı olan isimler arasında yer aldı. Rize Milletvekili Hasan Karal ve Hikmet Ayar'da yeni dönem için başvuru yapan isimler arasında yer alıyor. Rize eski Milletvekili doktor Lütfü Çırakoğlu'da Ak Parti'den aday adayı oldu. Rize'nin Güneysu ilçesinde doğan ve uzun yıllardır İstanbul'da çeşitli üst düzey görevlerde bulunan Metro İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kutlu'da 24 Haziran'da yapılack seçimler için Rize'den aday adayı olan isimlerin arasında yer aldı.   

7 KADIN, 4 GENÇ ADAY ADAYI

Rize il başkanlığına İlyas Gör, Davut Birben, Ali Gezer, Emine Güngör ve Ömer Aydın Öztürk İl başkanlığına gelerek aday adaylık müracaatlarını gerçekleştirdi. Saat 19:00 da müracaatların sonra ermesiyle genel merkez diğer il başkanlıkları ve AK Parti Rize İl başkanlığından Rize milletvekili aday adayı olmak için 7’si kadın 4’ü 18-25 yaş arası genç olmak üzere toplam 26 isim müracaat da bulundu.Bu rakam Rize'de şimdiye kadar ki en yüksek başvuru rekorunu da beraberinde getirdi. 

26 ADAY ADAYI

Rize'den aday adayı olan 26 isim ise şu şekilde oldu: "Ali Gezer, Aziz Ayyıldız, Azize Basa Akbin, Büşra Ustaoğlu,Davut Birben, Elif Alemdar, Emine Güngör,Habib Koçal, Hasan Karal, Hikmet Ayar, İlyas Gör,  İsmail Öztürk, Jale Kazdal, Kasım Kutlu, Lütfi Çırakoğlu, Mehmet Çelik, Melahat Furtuna, Melisa Paliç, Menderes Birdal Muhammed Avcı, Mustafa Sözer, Osman Aşkın Bak, Ömer Aydın Öztürk, Rahmi Metin, Selçuk Tuzcu, Sultan Rauf Oğuz."

Seçilme yaşının 18’e indirilmesinden sonra Rize’den başvuru yapan en genç isim ise 18 yaşını yeni doldurmuş Ömer Aydın Öztürk oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!