Özel Fbm Korupark Hastanesi’nden Doğumda Düşen Bebek Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Özel Fbm Korupark Hastanesi’nden Doğumda Düşen Bebek Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 17:09

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde faaliyet gösteren Özel FBM Korupark Hastanesi, bazı basın organlarında yer alan ‘Doğumda Düşürülen Bebeğin Kolu Kırıldı’ başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
16-17 Ocak tarihlerinde bazı yazılı ve görsel basın organlarında Özel FBM Korupark Hastanesi’nin ismi kullanılmadan ‘Doğumda Düşürülen Bebeğin Kolu Kırıldı’ başlıklı haberler yer aldı.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan hastane yönetimi, “25.12.2015 tarihinde hastanemizde doğan bir bebekle ilgili gerçek dışı iddialarla dolu bir haber yapıldığı üzüntü ile izlenmiştir” ifadelerini kullandı.
Bahsi geçen bebeğin düşürülmesi, düşmeye bağlı vücudunda morluklar oluşması, beyinde kist gelişmesi ve kol kırılması ile bebeği göstermediler iddialarının tamamının gerçek dışı olduğu vurgulanan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Ayrıca bebeğin doğumundan 20 gün geçtikten sonra söz konusu habere konu edilmesi manidardır. Bebeğin kolunda kırık olmadığı çekilen röntgen grafileri ile vücudunda travma izi olmadığı ise çekilen fotoğraflar ile kayıt altına alınmıştır. Bebeğin klinik bilgilerinin detayları hem Hasta Haklarına, hem de bebeğin ailesine duyduğumuz saygı sebebi ile kamuoyu ile paylaşılamamakla birlikte, gerekli bilgi ve belgeler ilgili resmi makamlara iletilmiştir. Bebeğin sağlık durumu ile ilgili herhangi bir problem söz konusu değildir. Bununla birlikte konuyla ilgili hastanemiz yetkililerinin hiçbir şekilde bilgisine başvurulmadan sadece ailenin iddiaları üzerine haber yapılarak ulusal medyaya servis edilmesi tarafsız yayıncılık ilkesi ile de bağdaşmamaktadır. Hastanemiz faaliyete geçtiği günden bu yana, ilçede faaliyet gösteren tek özel hastane olmanın sorumluluğu ve bilincinde hasta ve çalışan güvenliği ile ilgili tüm tedbirleri alarak sağlık hizmetini sürdürmektedir. Yukarıda da belirtildiği üzere haber tamamen asılsız iddialarla dolu olup, haberin amacının hastanemizi karalamaya, kamuoyunda hastanemiz üzerinde güven kaybı oluşturmaya ve hastanemiz üzerinden ikincil fayda elde etmeye yönelik olduğu düşünülmektedir. Ayrıca hastanemiz yetkililerinin bilgisine başvurulmadan tarafsızlık ilkesi ihlal edilerek yapılan bu haber ve iddia sahipleri hakkında hukuk organlarımızca gerekli yasal başvurular yapılacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!