Osmaniyeli kadın çiftçilerden Safranbolu'ya teknik gezi

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyeli kadın çiftçilerden Safranboluya teknik gezi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 12:35

Osmaniyeli kadın çiftçilerden Safranbolu'ya teknik gezi

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce uygulanmakta olan 'Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği' projesi kapsamında, kadın çiftçilere yönelik olarak, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Karabük-Safranbolu’ya 3 gün süreli teknik gezi düzenlendi.
Bakanlık tarafından yürütülmekte olan Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor programı kapsamında İl Müdürlüğünce uygulanan Osmaniye’de Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği Projesi uygulama faaliyetleri çerçevesinde proje ortağı olan Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Karabük iline bağlı Safranbolu İlçesinde Safran uygulama sahaları gezildi. Teknik geziye İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran, Hasanbeyli İlçe Müdürü Veyis Tuncer, teknik personel ve kadın çiftçileri katıldı.
Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ziyareti sırasında kadın çiftçiler ve teknik personel safran konusunda yapılan araştırmalar hakkında enstitü yetkililerinden bilgi alarak uygulama ve deneme alanlarında incelemelerde bulundu. Geziye katılan ekip daha sonra Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin'i makamında ziyaret ederek safran hakkında bilgi aldı. Bilgilendirme toplantısının ardından Karabük İl Müdürlüğü teknik personelinin rehberliğinde safran yetiştirilen alanlar gezildi. Safranbolu’da safran yetiştiricilerinin arazilerinde incelemelerde bulunan ekip, safran kullanılarak üretilen ürünleri inceleme fırsatı buldular. Kadın çiftçilerin gezisi Türkiye'de safranın en geniş ekim alanına sahip olan Safranbolu ilçesinde tarihi ve doğal güzelliklerin gezilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!