Osmaniye'de 2017'de İŞKUR'a 27 bin 506 kişi başvurusu yaptı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 2017de İŞKURa 27 bin 506 kişi başvurusu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 13:39

Osmaniye'de 2017'de İŞKUR'a 27 bin 506 kişi başvurusu yaptı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de 2017 yılında İŞKUR'a toplam 27 bin 506 kişinin başvuruda bulunduğu, bunlardan 4 bin 941'inin işe yerleştirildiği bildirildi. 2018 yılı 1. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Organize Sanayi Bölgesi Salonunda Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapıldı.
Vali Coşkun, alınacak olan kararların il için hayırlı olmasını temenni ederek, toplantıda istihdam ve mesleki eğitim ile ilgili konuların görüşüleceğini, atılması gereken adımlar ile ilgili kararlar alınacağını söyledi. Devamında yapılan sunumda ilk olarak, bir önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme durumları ve ardından Osmaniye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu hakkında bilgi verildi.
İşgücü piyasasının talep boyutunu analiz etmek gayesiyle hazırlanan raporda Osmaniye İli İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarına göre değerlendirildiği ifade edilerek şu bilgilere yer verildi: "Çalışma kapsamında 329 işyerinden veri derlenmiştir. Bu işyerleri 20 ve daha fazla çalışanı olan işyerleri olup il genelinde 17 sektörde tam sayım yapılmıştır. Osmaniye ilinde 20+ istihdamlı işyerleri için toplam çalışan sayısı 19 bin 466 olarak tespit edilmiştir. Cinsiyet bağlamında ele alındığında ise 15 bin 944 çalışan erkeklerden, 3 bin 521 çalışan ise kadınlardan oluşmaktadır. Erkeklerin yüzde 51,2’si, kadınların yüzde 25,9’u imalat sektöründe istihdam edilmektedir. İl geneline bakıldığında her işyerinde ortalama olarak 59 kişi istihdam edilmektedir. Ortalama çalışan sayısı en fazla 237 kişi ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründeki işyerlerindedir. Osmaniye ilinde en fazla çalışanı olan meslek grupları sanatkârlar ve ilgili işlerde çalışanlar ve tesis ve makine operatörleri ve montajcılardır.  Osmaniye ilinde açık iş oranı yüzde 1,7 olarak tespit edilmiştir. Türkiye genelinde de açık iş oranı yüzde 1,7 olup, Osmaniye ili açık iş oranı bakımından Türkiye ortalaması ile aynı orandadır. Açık iş oranının en yüksek olduğu sektör yüzde 8 ile 'ulaştırma ve depolama' sektörüdür. Osmaniye ilinde açık işlerin meslek gruplarına göre dağılımı incelendiğinde; en fazla açık işin 'tesis ve makine operatörleri ve montajcılar' meslek grubunda olduğu tespit edilmiş olup bu gruptaki açık iş sayısının toplam açık iş sayısı içindeki oranı yüzde 49,9’dur. Ayrıca söz konusu meslek grubu yüzde 3,5 ile açık iş oranının en yüksek olduğu meslek grubudur. Osmaniye ilinde en fazla açık iş olan meslekler; tır-çekici şoförü, iplik eğirme operatörü ring, vater, vargel, hadde işçisi, satış danışmanı, kalite kontrolörü-kumaş, pazarlamacı, temel metal şekillendirme elemanı, soğutucu ev aletleri ve klimalar bakım onarımcısı, kaldırma, taşıma raylı sistem tavan vinç operatörü, gaz altı kaynakçısıdır. İl genelinde açık işlerin yüzde 85,8’i lise ve altı eğitim düzeyi talep edilmektedir."
984 İŞGÜCÜ YETİŞTİRME KURSU AÇILDI
Sunumun devamında 2017 yılının Ocak-Aralık aylarını kapsayan dönemde İŞKUR’a 17 bin 196’sı erkek, 10 bin 310’u kadın olmak üzere toplam 27 bin 506 başvuru yapıldığı ve bu başvurulardan 3 bin 424’ü erkek, Bin 517’si kadın olmak üzere 4 bin 941 kişinin işe yerleştirildiği ifade edildi.  Sunumun devamında 2017 yılında açılan işgücü yetiştirme kursları hakkında da bilgi verilerek, açılan 984 kursta 3 bin 762 kadın 3 bin 95 erkek olmak üzere toplam 6 bin 857 kişinin eğitim gördüğü ve bunlardan 3 bin 95’inin mezun olduğu ifade edildi.
Diğer gündem maddelerinin de görüşüldüğü toplantı sonunda Vali Coşkun, tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Toplantımızın, ilimiz istihdamı açısından hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki süreçte istihdamı artıracak kararlar alıp uygulamaya geçirmeye hep birlikte gayret edeceğiz." dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!