OKÜ, firmalara Enerji Verimliliği Danışmanlık yetki belgesi verecek

Güncelleme Tarihi:

OKÜ, firmalara Enerji Verimliliği Danışmanlık yetki belgesi verecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 11:22

OKÜ, firmalara Enerji Verimliliği Danışmanlık yetki belgesi verecek

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL / OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi enerji konusunda bir ilke daha imza atarak, şirketlere enerji verimliliği hizmetlerini yürütebilmeleri için yönetmeliklerde geçen ifade ile Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketi olabilmeleri için yetki belgesi verebilecek.
Bu kapsamda, Gaziantep'te faaliyet gösteren Bekmez Mühendislik Elektrik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketinin Ocak ayı içerisinde OKÜ’ye yapmış olduğu başvuru değerlendirilerek, şirketin sanayi alanında Kağıt ve Tekstil alt sektöründe faaliyet göstermesi uygun bulundu. OKÜ Rektörlük makamında OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve Bekmez Şirket Müdürü Lütfü Bekmez tarafından yetki sözleşmesi imzalandı.
Konu hakkında bilgi veren OKÜ ENERMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, şirkete verilen bu yetkinin Türkiye’de Bakanlık dışında bir kurum tarafından verilen ilk yetki olduğunu belirtti. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak yine bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşandıklarını ifade eden Yrd. Doç Dr. Hürdoğan şöyle konuştu:
"OKÜ’nün sahip olduğu yetki çerçevesinde sertifika eğitimleri dışında bir başka önemli faaliyet olan şirket yetkilendirme sürecini başarıyla tamamlamanın sevincini yaşamaktayız. Verilen bu yetki özellikle bölge için çok önemli. Şirket şu an bölgemizde EVD yetkisi almış ilk faal şirket olma özelliğini taşımaktadır. Bu durumun, özellikle bölgemizde enerji verimliliği çalışmalarının arttırılmasına büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyim."
Şirketin, alınan yetki ile sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmelere, endüstriyel işletmelere, elektrik üretim tesislerine ve organize sanayi bölgelerine enerji verimliliği alanında etüt, proje ve danışmanlık hizmetleri verebileceği ifade edildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!