'Hult Prize' yarışması Kampus Finali OKÜ'de yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Hult Prize yarışması Kampus Finali OKÜde yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 12:01

'Hult Prize' yarışması Kampus Finali OKÜ'de yapıldı

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Yenilenebilir Enerji Kulübü tarafından, dünyanın en saygın sosyal girişim yarışmalarından birisi olan, Hult Prize'nin  Kampüs finali yapıldı.
OKÜ Rektörlük Büyük Salonda gerçekleştirilen programda Hult Prize Kampüs Finali jüri üyeliğini  Zorlu Enerji Grubu, Gökçedağ Rüzgar Enerji Santral Müdürü Oktay Ertuğrul ve Tosyalı Holding Güneş Enerji Santrali Saha Sorumlusu Elif Karagöz yaptı.Açılış konuşmasını Yenilenebilir Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Çift,  "Üniversitemizin yetenekli, açık fikirli ve iddalı öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin memnuniyet verici olduğunu belirterek üniversitemizi temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyorum"dedi.
Hult Prize Kampüs Finali'nin jüri üyeleri de yaptıkları kısa konuşmalarda öğrencilere başarılar diledi. Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin sunumları jüri üyelerine yapıldı. Hult Prize Kampüs Finaline katılmak üzere hazırlanan projeler, Epifani, Innovative Minds, Clean Development, Kasrik, El-Cezeri,Relive, The magic future of healt, Kristal, I2O, ODDS, Seberran isimlerinden oluştu.
Jüri önünde projelerini anlatan öğrencilere jüri tarafından verilen oylarla birlikte Üniversite adına katılmayı 'Epifani' grup adıyla hak kazanan Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri Sergen Ana, Sevda Karakuşoğ ve Zeynep Meryem Altıntop oldu. 'Epifani' grubu, projesiyle küçük yaşlardan itibaren çocuklarda enerji bilincini arttırmak ve var olan enerjiyi tasarruflu kullanmalarını sağlamayı amaçlamanın yanı sıra enerji tasarrufu bilincini aşılamak için okullarda okutulması için yeni bir ders oluşturmak, güncel, dijital bir enerji konulu çizgi film yapmak ve çocukların ellerindeki enerji kaynaklarını kullanarak yeni ve sıra dışı bir oyun yaparak farkındalık oluşturmak olarak ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!