Dolmuş durakları pembeye boyandı

Güncelleme Tarihi:

Dolmuş durakları pembeye boyandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 13:49

Dolmuş durakları pembeye boyandı

Haberin Devamı

OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi'nde dolmuş durakları, kanser hastalığına dikkat çekmek amacıyla pembe renge boyandı.
Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı' nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. İl genelinde konuyla ilgili afişler asılırken, Kadirli İlçesi'nde yürüyüş ve eğitim seminerleri yapıldı. Düziçi'nde ise Belediye Başkanlığı ile işbirliği yapılarak vatandaşların bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturması amacıyla belediyeye ait dolmuş durakları pembeye boyandı. Bu şekilde durakların 'kanser farkındalık durağı' haline getirildiği açıklandı. Ayrıca ilçedeki park ve meydanlar akşamları pembe renkle ışıklandırıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, hayata geçirdikleri uygulamalarla kanser konusunda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Müdür Sarı, meme kanserinin, erken dönemde tespit edilebildiğini vurgulayarak şu açıklamaya yaptı:
"Erken tespit için kadınların muhakkak düzenli olarak ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapmaları ve 40 yaşından sonra düzenli olarak iki yılda bir mamografi çektirmeleri gereklidir. 40- 69 yaş aralığındaki kadınlar mamografi çektirmek için KETEM veya aile hekimlerine başvuru yapabilirler."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!