Çukurova Aşıklar Bayramı'nın 21'incisi düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Aşıklar Bayramının 21incisi düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 15:32

Çukurova Aşıklar Bayramı'nın 21'incisi düzenlendi

Haberin Devamı


İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından, Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı'nın 21'incisi düzenlenendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi katkıları, OFAD ve Osmaniye Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Çukurova Âşıklar bayramı Kadirli ilçesinin Kayasuyu köyünde Dadaloğlu buluşması ile başlayıp, aynı gün akşam Cumhuriyet meydanında 'Haydi Kerkük' buluşması ile tamamlandı. OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, Çukurova Âşıklar bayramının her yıl güncel bir tema ile yapıldığını, bu yılın temasının ise Türkmen elinde yaşanan sıkıntılı süreçten dolayı, Türkmenlerin çektiği sıkıntılara dikkat çekmek maksadı ile "Kerkük" teması ile yapıldığını söyledi.
Kerkük konulu türküler ve atışmalarla başlayan 21. Çukurova Âşıklar bayramı "Haydi Kerkük" programına, Kerküklü Âşık Mihman Ahmet'in (Âşık Ahmet Rıza Happo) söylediği 'Altın hızma mülayim' ve 'Kerkük ağıdı' ile 'Kerküğün kalasıyım' eserleri büyük beğeni aldı. Âşık Turabi ve Âşık Eyyubi’nin atışmaları Âşık Gülahmet Yiğid’in türküleri ile meydan coştu.
Her yıl verilen Yüksel Özden Anısına Türk kültürüne hizmet ödülleri bu yılda verildi. Ödülleri Osmaniye milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy takdim etti. Yüksel Özden anısına Karacaoğlan Türk kültürüne hizmet ödülü Erzurum'da Âşıklık geleneğine verdiği desteklerden ve Karacaoğlan anma programları düzenlemesinden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e takdim edildi. Ödülü Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür Müdürü Egin Ergun aldı. Diğer ödül ise Bursa ilinde 'Karacaoğlan Derki' âşıklar bayramı çalılaşmasından ve halk edebiyatına yaptığı katkılardan dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aziz Elbas’a verildi. Yüksel Özden anısına Dadaloğlu Türk Kültürüne hizmet ödülü Folklor Araştırmacısı Cengiz Bütün’ Yüksel Özden anısına Türk Kültürüne Hizmet ödülü Adanalı iş adamı Sayım Azmaz’a verildi.
21.Uluslar arası Çukurova Âşıklar bayramı katılan bütün aşıkları Türkiye'm türküsünü koro halinde söylemesi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!