"Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 15:38

"Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf sergisi açıldı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) TARIM ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toprağın ve tarımın önemi ile ilgili sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar, Ordu’da sergilendi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sevim Gürdal ile davetliler katıldı.İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, 52 eserin sergilendiğini belirterek,  “Bu yarışma 2009 yılından beri düzenleniyor. 6 kategoride düzenlenen yarışmaya 1841 eser katıldı. Bunların içerisinde 729 tanesi değerlendirmeye alındı. Bunlardan 156 tanesi sergilenmeye değer bulunurken, 17 eser ise ödül almaya hak kazandı. 52 tanesi ilimizde sergileniyor. Tüm fotoğrafseverleri bu sergimize bekliyoruz. Fotoğrafların bir ilin tanıtımına ne kadar katkı sağladığını burada görmüş olduk” dedi. 

Sergiyi herkesin gezmesini tavsiye eden Vali İrfan Balkanlıoğlu'da, ”Sergide, tarım, hayvancılık, toprak, su ürünleri, tarım ürünleri ve çiftçi, çiftçi aileleri ile köylülerin yaşantılarına dair fotoğraflar yer alıyor. Oldukça ilgi çeken çok güzel fotoğraflar var. Aralarında Aybastı ilçemizde bulunan mendereslerin de fotoğrafının yer aldığı sergiyi herkesin görmesini isterim” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!