Ordu’da ‘Türk Arap İşdünyası Zirvesi’ düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da ‘Türk Arap İşdünyası Zirvesi’ düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 16:42

Ordu’da ‘Türk Arap İşdünyası Zirvesi’ düzenlendi

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU Valiliği ve TIG Grup Yatırım Organizasyon işbirliği ile Altınordu İlçesi’nde “1. Uluslararası Türk Arap İşdünyası Zirvesi” düzenlendi.



Altınordu İlçesi’nde bir otelde yapılan zirveye Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, TASCA Türk Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği Başkanı Dr.Muhammed Al Adil, TIG Grup Uluslararası Yatırım ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Hayreddin Turan, DEİK Avustralya İş Konsey Başkanı, TGM Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, TIG Grup Uluslararası Yatırım ve Organizasyon CEO’su Jamile Öztürk, Arap ve Körfez ülkelerinden işadamları, yatırımcılar, Ordulu seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turistik tesis işletmecileri katıldı.



Zirvede bir konuşma yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentin ekonomisinin fındığa dayalı olduğunu vurgulayarak, “Ordu, Türkiye’nin en güvenli ilidir. Emniyet ve asayiş bakımında hemen hemen hiçbir olay olmaz. Ben Valiyim hiçbir koruma almadan 24 saat gece gündüz Ordu’nun her yerine çok rahat bir şekilde gidebilirim. Bu şehirde herkes yasalara uygun davranır. Yardıma ihtiyaç duyan herkese Ordulular büyük bir zevkle yardım eder, misafirperverdir. Tatil yapmak için binlerce kilometre uzağa gidip, binlerce dolar harcamanız gerekmiyor. Dünyanın en güzel memleketlerinde ne arıyorsanız, tabiat güzelliği bakımından Ordu’da her şey fazlasıyla mevcut” dedi.







Ordu’da her türlü turizm yatırımının yapılabileceğini de vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Ordu, teşvik bölgesidir. Her türlü yatırımı yaptığınız zaman devlet yatırım bedeli sıfıra ininceye kadar sizden vergi almıyor. 6 ay boyunca çalışanlarınızı İŞKUR çalıştırıyor. Birçok indirimlerden, teşviklerden ve kredilerden istifade etmeniz mümkün. Buraya yatırım yapmanız halinde ve bu yatırımlardan sadece Türk vatandaşları değil yabancı ülke vatandaşları özellikle Arap kardeşlerimizde istifade edebilir” şeklinde konuştu.







DEİK Avustralya İş Konsey Başkanı, TGM Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield ise “Bir markalaşma serüveni başlattı sayın Valimiz. Bunun sadece bir şehre özgü değil, bütün bir bölgeye yayılması gerekiyor. Her şeyimiz çok güzel. Markalaşma aynı zamanda herşeyin çok güzel olması ve herşeyin çok güzel sunulmasıyla başlıyor. Arap coğrafyasından başlayarak gemi turları, gemi seferleri başlatabiliriz. Herkes Ankara’ya bakar ama aslında sırtımız hep Ankara’da bizim. Ama yönümüz Rusya’da. Buradan karşılıklı feribot seferleri olabilir. Bunların alt yapısı hazırlanabilir” dedi.







FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!