Ordu’da ‘Karadeniz Kitap Fuarı’ açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da ‘Karadeniz Kitap Fuarı’ açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 15:45

Ordu’da ‘Karadeniz Kitap Fuarı’ açıldı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Karadeniz Kitap Fuarı’ törenle açıldı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Ordu Valiliği ile Altınordu Belediyesi’nin işbirliğiyle Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan ‘Karadeniz Kitap Fuarı’nın açılış törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, ilçe kaymakamları, yayınevi sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı.



Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’da ki fuarın bu yıl üçüncü kez açıldığını belirterek, “Kitap fuarları için vardır. Kitap fuarlarının açılması, gençlerimiz ve insanlarımızı kitap okumaya teşvik etmek içindir. Maalesef son dönemde teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte herkesin elinde cep telefonu, tablet var. Gençlerimiz kitap okuyamaz hale geldiler. Sadece zorunlu oldukları hallerde ders çalışırken ya da ders kitaplarını okumak durumunda kalıyorlar. Onları da kitap okumak sanıyorlar. Bundan dolayı maalesef milletimizin kitap okumaya ihtiyacı olduğunu gösterecek bu tür çalışmaları yapmak zorunda kalıyoruz. Umarız bu kitap fuarı sayesinde ilimizdeki insanlar çok daha fazla kitap okur. Yayınlanan kitapların yazarlarına değer verir, arkasındaki emeği görür, bizde geleceğe ümitle bakarız” dedi.



Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise, bu yılda kitapları kitapseverler ile buluşturduklarını vurgulayarak, “Yayınevlerini, ulusal manadaki değerlerini yerele taşıyabildik. Bundan dolayı öncelikle kültür bakanımıza, Ordu valiliğimize büyük şehrimize ve bünyesinde bulunduğumuz şahsım adına Altınordu belediyesi ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çünkü biz biliyoruz ki, bilgiye ulaşmazsanız kıymeti olmayan ve sizi sadece uzaktan bakarak teyit etmek zorunda bırakan bir yapı ama bilgiye ulaşırsanız bu dinamiklerle birlikte geleceği inşa etmek üzere kendimizi hazırlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!