Ordu’ya Mostar Köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Ordu’ya Mostar Köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 13:26

ALTINORDU BELEDİYE BAŞKANI ENGİN TEKİNTAŞ’IN 30 MART SEÇİMLERİ SIRASINDA VERDİĞİ SÖZLERDEN BİRİ OLAN ‘MOSTAR KÖPRÜSÜ’ NİHAYET GERÇEKLEŞİYOR. CİVİL IRMAĞI’NIN DENİZE DÖKÜLDÜĞÜ ALANDA HER İKİ YAKAYI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK OLAN VE ADINI BOSNA HERSEK’TEKİ OSMANLI YADİGARI MOSTAR KÖPRÜSÜ’NDEN ALAN 120 METRE UZUNLUĞUNDAKİ 5 AYAKLI KÖPRÜNÜN İHALESİ GERÇEKLEŞTİ.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın 30 Mart seçimleri sırasında verdiği sözlerden biri olan ‘Mostar Köprüsü’ nihayet gerçekleşiyor. Civil Irmağı’nın denize döküldüğü alanda her iki yakayı birbirine bağlayacak olan ve adını Bosna Hersek’teki Osmanlı yadigarı Mostar Köprüsü’nden alan 120 metre uzunluğundaki 5 ayaklı köprünün ihalesi gerçekleşti.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordululara verdiği bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bosna’daki Mostar Köprüsü’nün bir benzerinin Ordu’ya yapılacağını belirten Tekintaş, ihalenin gerçekleştiğini ve önümüzdeki 15-20 gün içerisinde ihale süreci tamamladıktan sonra yer teslimi yapılarak inşaata başlanacağını kaydetti.
Mostar Köprüsü projesinin kendileri açısından önemli olduğunu belirten Tekintaş, “Projeyi ilk etapta 69 metre olarak planlamıştık. Yaptığımız fizibilite çalışmalarının ardından 120 metre uzunluğunda 5 ayaklı farklı bir köprüye dönüştürdük. Dolayısıyla Altınordu’nun Civil Irmağı’nda iki yakasını bir araya getiriyoruz. Vatandaşlarımız trafik yoluna hiç uğramadan, Akyazı plaj mevkiinden Tayfun Gürsoy Parkına rahat bir şekilde geçmiş olacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!