Öğrencilerin Karneleri Törenle Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin Karneleri Törenle Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 12:13

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ SONA ERMESİ NEDENİYLE ALİ RIZA DEMİRCAN İLKOKULU’NDA KARNE TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle öğrencilere karneleri dağıtıldı. Fatsa’da 21 bin 972 öğrenci karne aldı.
Okullarda yapılan törenlerde mezun olan öğrencilere veda törenleri yapılırken, alt sınıflardaki öğrenciler de bir üst sınıfa geçmenin mutluluğunu yaşadılar. 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Ali Rıza Demircan İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi.
Düzenlenen karne törenine Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Karne Töreninde açılış konuşmasın Ali Rıza Demircan İlkokulu Okul Müdürü Nihat Altay gerçekleştirdi. Altay, “180 İş günü maratonu sonunda 2014-2015 eğitim-öğretim yılını tamamlamış bulunuyoruz. Bugün aldığınız karneler sizlerin dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdiğiniz performansın değerlendirilmesi olacaktır. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Başarılı olmanın en önemli aşaması kendine güvenmedir. Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Ancak unutmayınız ki boşa vakit geçirmek değildir. Tatillerde kitap okumanın yanında zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. Çünkü okumak, problemlerin, sıkıntıların kaynağını kurutur. Ayrıca 4. sınıfı tamamlayan ve aramızdan ayrılacak olan sevgili öğrenciler, adres sistemine göre ortaokullara gideceksiniz. Yeni okullar, yeni öğretmenler ve yeni arkadaşlar edineceksiniz. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.
“Karne günü öğrencilerin en önemli günlerinden biridir” diyerek sözlerine başlayan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, “İlçemizde yaklaşık 21 bin 972 öğrenci karnelerini aldı. Başarılı öğrenciler mutluluklarını aileleri ile paylaşmak için büyük bir heyecan yaşarken, başarı gösteremeyenler büyük bir endişe ve üzüntü içindedirler. Unutmamak gerekir ki başarının tek göstergesi karnedeki notlar değildir. Hiçbir öğrenci başarısız sonuçlar almak, kötü bir karneye sahip olmak istemez. Bizim asıl hedefimiz iyi insanlar, anne ve babalarına hayırlı evlatlar ve mutlu bireyler yetiştirmektir. Bu nedenle her durumda çocuklarımızın yanında olduğumuzu ve onların bizim için çok önemli olduğunu vurgulamamız, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması açısından oldukça önemlidir. Sevgili öğrenciler, dinlenmeniz için ayrılan yaz dönemini mümkün olduğu kadar dinlenerek, sosyal-kültürel etkinliklere katılarak ve bol bol kitap okuyarak, bu arada varsa eksik derslerinizi tamamlamaya çalışarak geçirmeniz, önümüzdeki yılda başarınıza büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri okulca belirlenen bir sınıfa girerek öğrencilere karnelerini verdiler. Karne dağıtımının ardından program son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!