Kurtulmuş: FETÖ mağdurları falan yok bu bir algı operasyonunun parçasıdır (2)

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş: FETÖ mağdurları falan yok bu bir algı operasyonunun parçasıdır (2)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 19:11

Kurtulmuş: FETÖ mağdurları falan yok bu bir algı operasyonunun parçasıdır (2)

Haberin Devamı

'DERBE BAŞARILI OLSAYDI, TÜRKİYE SURİYE'DEN, IRAK'TAN BETER OLACAKTI'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Kumru İlçesi’nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Numan Kurtulmuş, ekonomik ve siyasi istikrarın son derece önemli olduğunu vurgulayarak FETÖ ve diğer terör örgütleriyle yapılan mücadeleleri yineledi. 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olması halinde Türkiye’nin yabancı işgale hazır hale getirilmiş olacağını belirten Kurtulmuş, başkanlık sistemine de vurgu yaparak şunları söyledi:
"İşte bu FETÖ denilen eşkıya çetesi, PKK’sı, DAEŞ’i bütün terör örgütleri Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarını yok etmeye gayret ediyorlar. Bunların karşısında birliğimizi ve dirliğimizi korumaya devam edeceğiz. Eğer Türkiye, Allah muhafaza bunların dedikleri olsun, 15 Temmuz’da eğer darbe teşebbüsü başarılı olmuş olsaydı, bugün Türkiye, Suriye’den, Irak’tan bin beter hale gelecekti. Ne siyasi istikrar kalacak, ne parlamento kalacak, ne belediye kalacaktı. Bir iç savaşın fitili ateşlenecek, Türkiye yabancı işgale hazır hale getirilecekti. İşte, Yeni Türkiye’nin ikinci temel sütunu bir caminin kubbesinin dört temel ayak üzerine oturması gibi düşünün bu anlamda siyasi ve ekonomik istikrarını sürdürmesidir. İnşallah, 'Yeni Türkiye' istikametinde sizlerin oyuyla, kararlılığıyla, Ak Parti’nin bu konudaki cesareti ve dirayetiyle Türkiye, ekonomik siyasi istikrarını artırarak devam edecek. Bu istikrarın artması noktasında önümüzdeki dönemde önünüze bir referandum gelecek, öyle görünüyor. Ne referandumu? Başkanlık sistemi referandumu. Türkiye’de daha etkin bir yönetim modelinin ortaya çıkması için, 2014’te halkın oyuyla seçilen cumhurbaşkanı ile halkın oyuyla seçilmiş başbakan hükümet arasındaki, bu varolan ikiliğin ortadan kalkması için yönetimi tek elde toplamaya gayret edeceğiz. Başkanlık sistemi ya da Cumhurbaşkanlığı sistemi adı önemli değil, ama sonuçta etkin bir yürütmenin, hızlı karar alan bir yürütmenin unsuru olarak başkanlık sistemi önümüze gelecek. Ben inanıyorum ki, milletimiz yeni güçlü Türkiye’nin önemli bir aracı olarak gördüğü başkanlık sistemine çok büyük bir oranda destek olacak, sahip çıkacak, oy verecek inşallah.”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, daha sonra toplu açılış törenine katıldıktan sonra ilçede bazı incelemelerde bulundu, sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. 
Kurtulmuş daha sonra Ankara’ya dönmek için karayoluyla Ordu-Giresun Havalimanı’na hareket etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!