Karataş: “Fındık, Bölge Ekonomisi İçin Çok Önemli”

Güncelleme Tarihi:

Karataş: “Fındık, Bölge Ekonomisi İçin Çok Önemli”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 16:40

FATSO BAŞKANI TAYFUN KARATAŞ...(AHMET ALTAY/ORDU-İHA)

Ordu’nun Fatsa ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, fındığın bölge ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.
Tayfun Karataş yaptığı açıklamada, "Bölgenin tamamında rekolte arzu edilen seviyede ve fındık istenilen fiyat aralığında. Üreticilerimiz adına gerçekten sevindirici bir durum. Bölge ekonomisi bu durumdan son 10 yılın en iyi ve güçlü ekonomisine ulaşacaktır diye düşünüyorum. Bakıldığı zaman il dışında yaşayan gurbetçilerimiz fındığın iyi olmasından dolayı memleketlerine gelerek mahsullerini toplamaya başladılar. Ülke ekonomisini önemli derecede fındıktan kazanılan fiyatlar olumlu yansıyacaktır. Ekonomi anlamında güçlü olunca bölge her sektör buna bağlı olarak güçlü olacaktır” dedi.
Esnaflarının yüzünün güldüğünü belirten Başkan Karataş, “Eylül ayında fındığın sağladığı ekonomi katkı esnaflarımıza önemli derecede yarayacaktır. Gelecek ay okullar açılacak ve buna bağlı olarak alışverişler gerçekleşecektir. Bu durumda esnaflarda ekonomi yönünden kazanç sağlayacaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!