Depremin yaralarını sanatla sarıyor

Güncelleme Tarihi:

Depremin yaralarını sanatla sarıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2023 13:54

Depremin yaralarını sanatla sarıyor

Haberin Devamı

Mustafa KIRLAK/FATSA (Ordu), (DHA) – KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde Gaziantep’teki evlerinin hasar almasıyla Ordu’nun Fatsa ilçesindeki öğretmenevine yerleşen Ayşe Derya (47), depremin yaralarını sanatla sarmaya çalışıyor. İlçedeki el sanatları kurslarına katılarak ‘Usta Öğreticilik Belgesi’ alan Derya, “Bir şeylerle meşgul olmak, sanatsal yönünü açığa çıkarmak, insanı olumsuz şeylerden uzaklaştırıyor” dedi.

6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremde, evleri hasar alan ve yıkılan birçok depremzede Türkiye’nin çeşitli illerinde misafir edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep’ten, Ordu’nun Fatsa ilçesindeki öğretmenevinde misafir edilen, 3 çocuk annesi Ayşe Derya, ilçedeki Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'na (ORMEK) katıldı. El sanatları alanında kurs alan Derya, 3 aylık eğitiminin ardından ‘Usta Öğreticilik Belgesi’ aldı. Ardından eğitimlerine devam eden Derya, Filografi (bir tür el sanatı) Tekniği ve Panç (bir tür nakış) Tekniği'nin de inceliklerini öğreniyor.

‘KENDİMİ BİR ŞEYLERLE MEŞGUL ETMEK İSTEDİM’

Kurslara aksatmadan gelen Ayşe Derya, yaşadığı zorlu süreci kurslarla birlikte atlattığını söyledi. Herkesin kendisine yardımcı olduğunu ifade eden Derya, “6 Şubat depremlerinde büyük bir felaket yaşadık. Kızımın eğitim hayatını devam ettirmesi ve yaşadığımız bu zorlu dönemi atlatmak için Fatsa’ya geldim. Burada gerçekten çok güzel karşılandık. Kızım eğitim hayatını kaldığı yerden sürdürüyor. Ben de bu süreçte depremin etkilerini yaşamamak adına kendimi bir şeylerle meşgul etmek istedim ve ORMEK kurslarına katılmaya karar verdim. Burada Filografi ve Panç kursuna katıldım. O süreci düşünerek atlatmak yerine bir şeylerle meşgul etmeyi tercih ettim” diye konuştu.

‘KENDİMİ GELİŞTİRME FIRSATI BULDUM’

Derya, bir şeylerle meşgul olmanın insanı olumsuz şeylerden uzaklaştırdığını belirterek, “Kurslar, öğreticilik derken o süreçte kendimi geliştirme fırsatı buldum. ORMEK bu konuda bana hocalarımızla beraber çok destek oldu. Bir şeylerle meşgul olmak, sanatsal yönünü açığa çıkarmak insanı olumsuz şeylerden uzaklaştırıyor. ORMEK’te kendi evimizde gibi huzurla çalıştık. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Derya, ilerleyen süreçte Fatsa’ya yerleşerek kurslarda öğretmenlik yapmayı da hedeflediğini sözlerine ekledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!