Fatsa OSB İçin İmzalar Atıldı

Güncelleme Tarihi:

Fatsa OSB İçin İmzalar Atıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 17:54

PROTOKOL İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ..(AHMET ALTAY/ORDU-İHA)

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) bin dönüm büyütülmesiyle ilgili protokol imzalandı.
Protokol, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’ın imzaları ile resmiyet kazandı. Buna göre Fatsa OSB’nin büyümesine engel olan su kuyuları Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile kaynak bulunan başka bir yere taşınacak.
İmza töreninde ilk konuşmayı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bu imza ile birlikte Fatsa’daki mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin bin dönüm daha büyütülmesine önemli bir katkı sağlayacağız. OSB’nin büyütülmesi ile ilgili su kuyularının başka bir yere taşınması çok yüksek bir maliyet tutuyordu. Onu yapmış olduğumuz bir düzenlemeyle bakanlığın elini rahatlattık” dedi.
İmza töreninde ikinci konuşmayı yapan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, “Fatsa Organize Sanayi Bölgesi, Ordu’nun hatta Karadeniz Bölgesi’nin en güzide organize sanayi bölgelerinden biri haline gelmiştir. Bugün itibariyle baktığımızda 3 bin istihdamı içinde barındırmaktadır. Gelişen ve büyüyen ülkemizde kayıtsız kalmamak adına Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesinin gerektiğini hepimiz hemfikiriz” diye konuştu.
İmza töreninde üçüncü konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Şu anda Organize Sanayi Bölgemizde bin dönüm daha ilave yapıyoruz ve toplamda bin 500 dönüme çıkacak. Bunun için Sanayi Bakanlığı’ndan gerekli izin alınmıştı. İlgili kurumların bir tanesi hariç tamamından görüş almıştı, sadece büyüme alanlarındaki su kuyularımızdan dolayı DSİ ile bir sorun yaşamıştık. Şimdi inşallah bu sorunu da aşmış oluyoruz. İnşallah bu imza ile en önemli aşamayı geçmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.
İmza töreninde son konuşmayı yapan Ordu Valimiz İrfan Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Fatsa OSB’nin gelişmesinde en büyük engel mevcut genişleme sahasında DSİ’ye ait Fatsa’ya içme suyunu sağlayan keson kuyuların olmasıydı. Bu kuyuların deplase edilmesi gerekiyordu. Bu da büyük bir masraf gerektiriyordu. Bugünkü protokolü de bunun için yapıyoruz. Yarısını biz finans ediyoruz, yarısını Büyükşehir Belediyemiz finanse ediyor. Bunu aslında OSB yönetimi karşılaması gerekiyordu ama Büyükşehir Belediyemiz burada büyük bir incelik gösterdi. Bu da bizim geleceğimiz açısından son derece önemli. Hayırlı uğurlu olsun.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!