Fatsa’da Ceviz Fidanı Dikimi

Güncelleme Tarihi:

Fatsa’da Ceviz Fidanı Dikimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 17:48

ORDU’NUN FATSA İLÇESİ SAZCILAR MAHALLESİ’NDE 10 DÖNÜMLÜK ARAZİYE 300 ADET AMERİKAN CHANDLER CİNSİ BODUR CEVİZ FİDANI DİKİMİ TÖRENLE GERÇEKLEŞTİ.

Ordu’nun Fatsa ilçesi Sazcılar Mahallesi’nde 10 dönümlük araziye 300 adet Amerikan chandler cinsi bodur ceviz fidanı dikimi törenle gerçekleşti.
Ceviz dikim törenine Fatsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, Sazcılar Mahallesi Muhtarı Nazım Asrak, Fatsa Elma Ceviz ve Kivi üreticileri Derneği(FECKÜD) Başkanı Süleyman Pekbüyük ve ziraat mühendisleri katıldı.
300 adet Amerikan chandler cinsi bodur ceviz fidanını teraslama yöntemi ile araziye dikildi. FECKÜD Başkanı Süleyman Pekbüyük dikim töreninde yaptığı açıklamada, “Bölgemizde tarıma elverişli olmayan arazileri değerlendirme adına arazi sahipleri bahçelerine ceviz dikimi talebinde bulunuyorlar. Bizler de dernek olarak öncülük ederek bizzat dikimlerini 12 ay boyunca bu hizmeti projelendirip ürecinin hizmetine sunuyoruz. Biz kendimiz bir slogan yaparak ‘Ceviz Dövizden değerlidir’ diyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızı bölgenin her yerinde sürdürüyoruz” dedi.
Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz ise, “Bölgemizde bu tür çalışmalara bizleri sevindiriyor. Devletimizin desteği ile bu projeler üreticiler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu tür projelere tam desteği veriyoruz. Kontrollerini ilgili mühendislerimiz gerçekleştiriyor. Yapılan projeler ise başarılı buluyoruz. Bölgemiz açısından son derece önemli olan ve boş arazilerin değerlendirilmesi adına fidanlar toprakla buluşarak hayat kazanacak. İsteyen herkese bu konuda destek vermeye hazırız” diye konuştu.
Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar da, “Bölgemiz açısından bu tip ceviz ağaçları yetiştiriciliği elverişli olarak üreticilere ek geçim kaynağı oluyor. Bölgemizde boş arazilerde böylelikle değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!